Azuma Hikari: Virtualna djevojka koja će vas buditi i slati vam poruke

'Savršena' žena je - žena hologram?

Monika Nožić Monika Nožinić | 23.12.2016. / 16:34

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kompanija Gatebox Communications proizvela je 300 komada virtualnog robota pod nazivom Azuma Hikari. Azuma će vas buditi svako jutro, podsjećati da ne zaboravite kišobran ako vani pada kiša i slati vam poruke kako se ne biste osjećali usamljeno.

Ova "savršena žena" ima 20 godina, plave oči, plavu kosu, duge noge, zavodnički je odjevena, mrzi insekte i obožava krafne. Jedini joj je "problem" cijena od 2 500 dolara i to što je zapravo - hologram.

Svog vlasnika nježno budi, šalje mu poruke, a prije njegovog dolaska kući pali svjetla i grijanje. Navečer zajedno s njim gleda televiziju i prije spavanja mu poželi laku noć, a ako želi, korisnik može dobivati i poruke u kojima ga Azuma poziva da se što prije vrati kući jer je usamljena.

Prve narudžbe za Azumu stižu iz Japana i Amerike, a kompanija Gatebox potencijalnim korisnicima poručuje kako želi da Azuma postane dio njihovih života, s njima provede najljepše trenutke i bude im potpora.

Ovakvom tehnologijom ipak nisu svi oduševljeni. Javnost upozorava da su hologramski partneri ogroman problem za Japance koje već godinama muči vrlo nizak natalitet.

Pogledajte videozapis:

Izvor: Telegraph

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti