Beč se "skinuo do kraja" i svoje gole slike odlučio objaviti na OnlyFans

Turistička zajednica Beča dosjetila se kako iskoristiti tehnologiju i internet te promovirati svoje muzeje i galerije.

Martina Čizmić | 19.10.2021. / 09:24

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Svijet umjetnosti ne gleda uvijek na golotinju kao na dio umjetnosti pa nije neobično da su neka umjetnička djela tijekom godina bila cenzurirana ili čak mijenjana kako bi odgovarala trenutnim pravilima i raspoloženju javnosti.

S pojavom društvenih mreža, golotinja koja je prihvatljiva u muzejima i galerijama, odjednom više nije bila prihvatljiva na internetu. Pa kako onda privući posjetitelje da posjete muzeje i galerije?

Eugène Delacroix - La liberté guidant le peuple (Foto: Wikipedia) Facebook cenzurirao Marianne zbog golotinje pa se ispričao

Turistička zajednica Beča dosjetila se kako iskoristiti tehnologiju i internet te promovirati svoje muzeje i galerije. Nakon što su zbog golotinje često bili cenzurirani na društvenim mrežama, Bečani su se odlučili okrenuti platformi koja golotinju dopušta - OnlyFans.

Radi se o platformi osnovanoj 2016. godine, koja funkcionira na principu pretplate, a povezuje kreatore sadržaja s pretplatnicima. S obzirom na to da je zatvorena za sve koji nemaju registriran račun, može si dopustiti malo više slobode, a to u ovom slučaju znači i golotinju.

Oni koji se odluče pretplatiti na sadržaj za odrasle Turističke zajednice Beča, imat će priliku pregledavati pregršt umjetnina kad god im to bude želja. Neki od pretplatnika imali su priliku i osvojiti ulaznice za muzeje koji sudjeluju u projektu - Leopold Museum, Kunsthistorisches Museum Vienna, Naturhistorisches Museum Vienna ili Albertinu.

Kako ističu na službenim stranicama projekta, pretplatnicima se nudi uvid u provokativne radove Egona Schielea, Richarda Gerstla, Kolomana Mosera i Amedea Modiglianija, koji su inače dostupni u bečkim muzejima.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti