Bellabeat ima ozbiljne planove za budućnost i ozbiljne investitore koji ih prate

Potpisivanje ugovora s trećom najvećom investicijskom bankom na svijetu olakšat će Bellabeatu pronalaženje daljnjih investitora i prikupljanje financijskih sredstava za daljnji razvoj i rast.

Martina Čizmić | 12.01.2022. / 17:15

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Startup Bellabeat, koji je napoznatiji po svojim pametnim nosivim uređajima usmjerenima na žene i žensko zdravlje, objavio je kako je potpisao ugovor s Bank of America.

Potpisivanje ugovora s trećom najvećom investicijskom bankom na svijetu olakšat će Bellabeatu pronalaženje daljnjih investitora i prikupljanje financijskih sredstava za daljnji razvoj i rast. Kako su istaknuli trenutno se nalaze pri kraju zaključivanja treće runde dokapitalizacije koja je počela prošle godine u travnju.

Do sada smo sveukupno prikupili 100 milijuna dolara kapitalnog ulaganja od 28 investitora, istaknuo je Sandro Mur, glavni izvršni direktor Bellabeata i jedan od suosnivača. Dodao je kako je investicija Bank of America najveća runda dokapitalizacije do sada.

Kako su istaknuli iz Bellabeata, dosad prikupljeni kapital uložit će u razvoj novih verzija svojih proizvoda, pribavljanje dozvola za njihovo korištenje u zdravstvenim ustanovama, ali i otvaranje lanca novih prodavaonica, među kojima će biti i jedna u Zagrebu. U planu im je i razvoj korporativnih wellness programa, izgradnja vlastitog wellness kampusa i brojni drugi projekti, a sve to prije izlaska na burzu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti