Bez velikih iznenađenja: Ovo su najpopularnije mobilne aplikacije u 2021. godini

Prosječan korisnik pametnog telefona na svom uređaju ima instalirano 40 aplikacija, no najčešće koristi njih samo 18.

Martina Čizmić | 31.12.2021. / 08:34

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kraj godine tradicionalno je vrijeme kad se objavljuju liste najpopularnijih. Već smo ranije objavili koja je internetska stranica bila najpopularnija ove godine (šokantno to nije Google), a sad je vrijeme došlo i za listu najpopularnijih aplikacija za mobilne uređaje.

Društvene mreže (Foto: AFP) Google više nije najpopularnija internetska stranica, krunu je predao novom vladaru

Kompanija Apptopia objavila je listu najpopularnijih aplikacija temeljenu na broju preuzimanja iz Google Play i iOS trgovina aplikacija. Treba napomenuti kako Huaweijev AppGallery nije uključen u ovu brojku, ali za pretpostaviti je da ne bi značajno promijenio redosljed.

Tako je već drugu godinu za redom na samom vrhu, uvjerljivo, TikTok. Slijede ga "naramak" Metinih aplikacija - Instagram, Facebook i WhatsApp, a top 5 najpopularnijih zaključuje aplikacija za dopisivanje koja je ove godine posebno dobila na popularnosti - Telegram.

Među 10 najpopularnijih još su Snapchat, Zoom, Messenger, CapCut (Bytedanceova aplikacija za uređivanje videa) i Spotify. U odnosu na prošlu godinu, iz 10 najpopularnijih ispali su Netflix i Google Meet.

U kategoriji najpopularnijih mobilnih videoigara, na vrh je zasjeo Subway Surfers (koji je prošle godine bio na drugom mjestu), a slijede ga Roblox, Bridge Race i Garena Free Fire. Prošlogodišnji pobjednik kategorije, igra Among Us, ove se godine nalazi na petom mjestu.

Kategoriju najpopularnijih zabavnih aplikacija, očekivano, predvodi Netflix, a slijede ga YouTube, Google Play Games, Disney+ te Amazon Prime Video.

I u kategoriji najpopularnijih aplikacija društvenih mreža, TikTok je uvjerljivo najpopularniji. Slijede ga Instagram, Facebook i WhatsApp te Snapchat. Zanimljivo, Twitter je tek na šestom mjestu iako se tijekom 2021. godine često spominjao kao "alternativa" Facebooku i Instagramu kad njihove usluge nisu dostupne.

Slika nije dostupna Britanska vlada optužuje Apple i Google: Toliko su dominantni da su im korisnici postali - taoci

Zanimljivo je pogledati i koje su najpopularnije kripto aplikacije u 2021. godini. Tako je uvjerljivo najpopularnija aplikacija Binance, a slijede ju Crypto.com, Coinbase, Trust i eToro.

Listu najpopularnijih aplikacija za plaćanje odnosno slanje novca predvodi PayPal, a slijede ga Google Pay te dvije kineske aplikacije - PhonePe i Alipay.

Među poslovnim aplikacijama jasno je vidljiv trend "rada od kuće". Tako je najpopularnija aplikacija Zoom, a slijede ju Google Meet, WhatsaApp Business, Microsoft Teams i Adobe Acrobat Reader.

U Apptopiji su se dotaknuli još nekih kategorija, a koje su aplikacije u njima najpopularnije možete provjeriti na njihovim službenim stranicama.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti