Bez žice: Sva tri nova modela iPhonea imat će mogućnost bežičnog punjenja?

Na mreži su objavljene nove informacije o opcijama koje bi mogli imati novi modeli iPhonea, a jedna od najzanimljivijih jest mogućnost bežičnog punjenja baterije

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 26.04.2017. / 08:27

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Još je ostalo više od četiri mjeseca do konferencije na kojoj će Apple predstaviti nove modele iPhonea, a čini se kako se svakog dana na mreži objave nove glasine oko noviteta koji će ovi telefoni donijeti. Više puta smo pisali o opcijama koje će donijeti nasljednici iPhonea 7 i 7 Plus, odnosno potpuno novi model koji će imati zakrivljeni OLED ekran i koji bi trebao biti najskuplji iPhone ikad, a jedna od glasina kaže kako će imati i mogućnost bežičnog punjenja baterije.
Prema nedavnim komentarima Elada Dubzinskog, izvršnog direktora Powermata, kompanije koja razvija tehnologiju za bežično punjenje, gotovo je sigurno kako će novi model iPhonea (ili čak sva tri nova modela) imati mogućnost bežičnog punjenja baterije te vjeruje kako će, nakon Applea, ova opcija postati standard i za ostale top modele pametnih telefona. Naravno, bežično punjenje baterije nije nikakva novost na mobilnom tržištu i kompanije poput Microsofta i Samsunga prije više godina predstavile su mobilne uređaje s ovom opcijom, no to je velika novost za Apple i sve korisnike njihovih telefona.
Zanimljivo, Dubzinski spominje Appleovu nedavnu najavu kako će bežično punjenje postati standardna opcija u njihovim telefonima, no Tim Cook ili bilo tko iz Applea to nikada nije spomenuo, već je šef Powermata mislio na Appleovo pridruživanju Wireless Power Consortiumu. Ipak, kako je riječ o osobi koja je dobro upućena u stanje na tržištu, možda on trenutno ipak zna više informacija o planovima Applea za bežično punjenje baterije.
Posljednje informacije analitičara iz KGI Securitiesa kažu kako bi sva tri nova modela iPhonea trebala imati mogućnost ovakvog punjenja baterije (većina dosadašnjih glasina govorila je kako će samo najjači model imati ovu opciju), no postoji mogućnost da Apple s telefonima neće isporučivati bežične punjače, već će se oni morati kupiti posebno.

Izvor: 9to5Mac

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti