BIC-SIC, pobjednici prvog Startup Weekenda Zagreb

Jučer se na fakultetu Zagrebačke škole ekonomije i managementa održao zadnji dan Startup Weekenda Zagreb, te su proglašeni pobjednici prvog Startup Weekenda.

Zimo Zimo Zimo | 11.06.2012. / 08:42

BIC-SIC, pobjednici prvog Startup Weekenda Zagreb

Jučer se na fakultetu Zagrebačke škole ekonomije i managementa održao zadnji dan Startup Weekenda Zagreb, te su proglašeni pobjednici prvog Startup Weekenda.

Sam događaj započeo je u petak 8. lipnja, a jučer je 25 sudionika predstavilo svoje ideje pred sucima i mentorima koji su činili žiri, a to su bili projekata a na njima su sudjelovali svi sudionici i mentori kao i suci Startup Weekend Zagreba. Oni su bili: Saša Cvetojević, član hrvatske mreže poslovnih anđela CRANE i uspješan poduzetnik, Danica Ramljak, bivša ravnateljica IRB-a, Nenad Mećava, direktor poduzetničkog bankarstva Zagrebačke banke d.d., Ana Foster, predstavnica globalnog Startup Weekend-a te Đuro Njavro, dekan ZŠEM-a.

Dakle, kao što je vidljivo iz popisa sudaca, ideja je stvarno morala biti dobra, pa je tako od svih odabrano njih 11 na kojima se radilo tokom vikenda, a čiji su timovi napravili konkretan prototip proizvoda/usluge ili poslovnog plana.

Treću nagradu osvojio je tim Animingles čija je ideja razviti edukativnu aplikaciju za djecu. Najmlađa sudionica ovog tima a ujedno i vlasnica ideje je jedanaestogodišnja Josephine Zec koja je ravnopravno uz ostale članove svog tima više nego profesionalno obavila svoj posao. Drugo mjesto osvojio je tim Fish Box čije je ideja korisnicima omogućiti dostavu ribe u specijalnim kutijama koje bi korisnici mogli zajedno sa proizvodom staviti odmah u hladnjak po dostavi, i prvu nagradu osvojio je BIC-SIC, čija je ideja omogućiti svima najam bicikla sa posebnih stanica u gradu.

'Bit Startup Weekenda je stjecanje praktičnog iskustva. Startup Weekend omogućuje spajanje postojećih startup resursa i svih onih koji sebe vide u svijetu startupa. Smisao Startup Weekenda je dakle stjecanje vrhunske edukacije kroz praksu i njena primjena u stvaranju proizvoda i usluga. Krajnji je cilj organizatora poticanje razvoja kvalitetnih poduzetničkih projekata i doprinos razvoju poduzetničke kulture u Hrvatskoj. Taj cilj je i ostvaren, te je na kraju ovog naporna Weekenda svima dano veliko priznanje za uložen trud i upornost za sve što se od njih ovaj Weekend tražilo. ', istaknuli su organizatori.

U narednim danima očekujte intervju s pobjednicima ovogodišnjeg Startup Weekenda Zagreb na ZIMO.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti