Bill Gates izvrijeđao Trumpova savjetnika i njegove postupke nazvao zloćudnima: "Imamo pseudostručnjaka koji savjetuje predsjednika"

Gates Trumpova savjetnika smatra prvenstveno političarem, a ne medicinskim stručnjakom, iako je Atlas završio medicinu i predavao na Stanfordu.

Branimir Vorša | 27.10.2020. / 09:00

Bill Gates (Foto: AFP)

Otkako je izbila pandemija novog koronavirusa, Bill Gates je od tehnološkog stručnjaka postao svojevrsni autoritet kad je riječ o borbi protiv bolesti COVID-19. U nekoliko je navrata oštro komentirao nedostatak ozbiljnih mjera u SAD-u, a sad je i otvoreno napao Trumpova savjetnika Scotta Atlasa zbog nepodupiranja strožih mjera u borbi protiv pandemije.

Imamo pseudostručnjaka koji savjetuje predsjednika, rekao je Gates tijekom intervjua na konferenciji u organizaciji Yahoo Financea. Gates je Scotta Atlasa ocijenio kao čovjeka koji je "ispao iz tračnica" i predstavlja loš utjecaj na Trumpovu administraciju.

Scott Atlas je visoko obrazovani liječnik koji je završio medicinsku školu i fakultet, no Gates ga u prvom redu smatra političarom, a ne medicinskim stručnjakom. Atlas je završio medicinu na Sveučilištu Chicago, a predavao je zdravstvenu politiku na Institutu Hoover Sveučilišta Stanford.

Slika nije dostupna Gates je današnju situaciju predvidio još prije 25 godina, a ima i nova predviđanja za budućnost

Bill Gates (Foto: AFP) Pogledajte video: Gates je predvidio pandemiju još 2015., a evo što danas misli koliko će koronavirus trajati

Najzloćudnije je kad počnete napadati vlastite stručnjake i sugerirate da možda političari znaju stvari bolje od stručnjaka za bolesti, rekao je Gates.

Sam Gates ne pripada niti među političare, niti među medicinske stručnjake, no osnivač Microsofta i milijarder posvetio se humanitarnom radu kroz zakladu koja glasi na njegovo i ime njegove supruge. Putem Zaklade Bill i Melinda Gates donirao je znatne količine novca u nastojanju da se cjepiva učine dostupnima zemljama u razvoju.

Gates smatra da se već mjesecima događa pretjerana politizacija američkog Centra za kontrolu bolesti (CDC) i Uprave za hranu i lijekove (FDA) te krivi Bijelu kuću za to što su oba tijela izgubila povjerenje američke javnosti.

Yahoo je Atlasa nazvao "učenim medicinskim stručnjakom" koji je prešao svoje granice u izdvajanju od prevladavajućeg ortodoksnog razmišljanja. S druge strane, Forbes ga je vrlo izravno prozvao "lošim znanstvenikom" jer se nije priklonio dr. Anthonyju Fauciju, američkom stručnjaku koji se smatra jednim od najvećih autoriteta kad je riječ o COVID-19 u toj zemlji.

Kao dokaz da Atlas nema pojma o čemu priča uzima se njegov stav u kojem on umanjuje učinkovitost zaštitnih maski te razmišljanje da bi ekonomske posljedice mjera lockdowna bile puno gore od smrtnih slučajeva dosad pripisanih bolesti COVID-19.

Slika nije dostupna Bill Gates dao najcrnje predviđanje dosad i objasnio koji je jedini način da živote vratimo u normalu

Bill Gates (Foto: AFP) BIll Gates kaže da nam vrijeme istječe: "Koronavirus je pandemija kakvu viđamo jednom u 100 godina. Moramo se pokrenuti"

Gates se prometnuo u svojevrsnog proroka posljednjih godina, s obzirom na to da je još 2015. godine na TedTalku upozoravao na izbijanje nove pandemije te da čovječanstvo ne čini ništa da se pripremi na takav scenarij. No Gates ipak nije jedini koji je predviđao smrtonosnu pandemiju.

Još 2010. godine crni pandemijski scenarij predvidjela je i Zaklada Rockefeller, zajedno s Global Business Networkom. I sam dr. Fauci još je 2017. predvidio da će Trumpova administracija biti suočena s pandemijom za koju uopće nije pripremljena. Pandemijske simulacije provodila je i američka vojska s privatnim partnerima te su svaki put došli do istog zaključka – da je američka vlada bijedno pripremljena za takvo što.

Izvor: RT

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti