Bill Gates, koji je donirao milijune dolara za borbu protiv pandemije, pozitivan je na koronavirus, obznanio je u utorak na svojem profilu na Twitteru.

Gates je na Twitteru rekao da se nalazi u samoizolaciji s blagim simptomima te da je cijepljen i da je primio i booster dozu. Nije jasno je li ovo prvi put da je pozitivan na koronavirus.

Posljednjih mjeseci Gates, suosnivač Microsofta i jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, usredotočio je svoje značajne resurse na pandemiju. Prošli je tjedan objavio knjigu pod nazivom "Kako spriječiti sljedeću pandemiju", u kojoj objašnjava kako bi zemlje mogle poduzeti koordinirane napore da spriječe pandemije i eliminiraju sve respiratorne bolesti.

On je otvoreno govorio o tome kako bi globalne zdravstvene vlasti trebale odgovoriti na pandemiju i distribuirati cjepiva. Zaklada Bill & Melinda Gates priopćila je da je donirala milijune organizacijama, uključujući Gavi i Svjetsku zdravstvenu organizaciju (WHO), za financiranje testiranja, liječenja i distribucije cjepiva.

Gates je u siječnju na Twitteru rekao i da bi se kada omikron prođe kroz zemlju, virus mogao liječiti više kao sezonska gripa.

Izvor: New York TImes

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju