Bingov AI chatbot postaje dostupan i na drugim preglednicima

Zasad je sve još u fazi testiranja, no iz Microsofta poručuju da bi chatbot uskoro trebao biti dostupan.

Martina Čizmić | 27.07.2023. / 10:04

Bing i Edge s AI (Foto: Afp)

Bingov AI chatbot, temeljen na ChatGPT-u, više neće biti ekskluzivno dostupan samo na Microsoftovu pregledniku Edgeu.

Nakon pomnog testiranja iz Microsofta su poručili kako će se Bingov Chat uskoro moći koristiti i na drugim preglednicima - ponajprije Safariju i Chromeu.

Zasad je chatbot dostupan samo odabranim korisnicima koji sudjeluju u testiranju, i to uz određena ograničenja. Primjerice, korisnici mogu upisati upite dugačke maksimalno 2000 riječi, dok na Edgeu oni mogu biti dvostruko dulji. Također, chatbot se restarta nakon pet upita, a ne nakon 30 kao što je slučaj s Edgeom.

Novi Bing Umjesto Cortane - Bing: Microsoft uveo glasovni razgovor za svoj AI chatbot

Microsoft je pripremio i još neke novine. Tako će chatbot biti moguće koristiti i u tamnom načinu rada odabirom izgleda u meniju koji se nalazi u gornjem desnom kutu chata. Tu je i vizualno pretraživanje u samom Bing Chatu, što omogućuje korisnicima da učitaju fotografije i pretražuju relevantan sadržaj na netu.

Podsjetimo, prošlog mjeseca Microsoft je najavio i glasovnu komponentu Bing Chata za desktop koja omogućuje korisnicima da razgovaraju s chatbotom jednostavnim klikom na ikonu mikrofona. Ta opcija trenutačno prepoznaje pet jezika (engleski, japanski, francuski, njemački i mandarinski), a navodno su u pripremi i drugi jezici.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti