Umjesto Cortane - Bing: Microsoft uveo glasovni razgovor za svoj AI chatbot

Dodavanje glasovne podrške Bing Chatbotu dodatno proširuje mogućnosti Microsoftovog chatbota koji pokreće umjetna inteligencija, pružajući korisnicima pogodnost interakcije putem glasovnih naredbi i primanja govornih odgovora.

Branimir Vorša | 11.06.2023. / 08:18

Novi Bing (Foto: Microsoft)

Microsoft je uveo glasovnu podršku za svoj Bing chatbot na desktopu, omogućujući korisnicima interakciju s njim pomoću glasovnih naredbi. Chatbot, kojeg pokreće OpenAI-jeva GPT-4 tehnologija, sada omogućuje korisnicima da razgovaraju s njim na svojim računalima putem Edge-a. Značajka je u početku bila dostupna na Bingovom AI chatbotu za mobilne aplikacije, a sada je proširena na desktop računala. Kako bi sudjelovali u glasovnom razgovoru, korisnici jednostavno trebaju dodirnuti ikonu mikrofona u okviru Bing Chata.

Trenutno se glasovna podrška nudi na engleskom, japanskom, francuskom, njemačkom i mandarinskom, a Microsoft planira dodati podršku za više jezika u budućnosti. Osim odgovaranja na pitanja glasovnim naredbama, chatbot sada također nudi odgovore teksta u govor, što mu omogućuje čitanje odgovora naglas.

Zanimljivo, ovaj razvoj dolazi nedugo nakon što je Microsoft najavio ukidanje Cortane za Windows, koja funkcionira kao glasovni asistent. Microsoft je istaknuo da će korisnici i dalje imati pristup naprednim AI mogućnostima putem Windowsa i Edgea, spominjući Bing Chat i Microsoft 365 Copilot kao primjere. Bing Chat nudi glasovnu podršku, dok Microsoft 365 Copilot koristi AI za generiranje sadržaja unutar Microsoftovih aplikacija.

Izvor: Engadget

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti