BioNTech objavio: Naše je cjepivo učinkovito, ne moramo ga prilagođavati novim varijantama virusa

Generalni direktor BioNTecha Ugur Sahin u travnju je izjavio da je njihovo cjepivo učinkovito protiv indijske varijante koronavirusa.

Hina | 10.05.2021. / 15:23

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Njemački laboratorij BioNTech u ponedjeljak je objavio da računa na učinkovitost svog cjepiva, razvijenog u suradnji s američkim Pfizerom, kada su u pitanju aktualne varijante konronavirusa SARS-CoV-2, dodavši da niti jedna studija trenutno ne pokazuje da je potrebno razviti novu formulu.

U ovom trenutku ništa ne ukazuje da je cjepivo BioNTecha protiv COVID-19 potrebno prilagoditi novim varijantama virusa, priopćio je njemački laboratorij.

Za sada, dodaje se u priopćenju, BioNTech je okrenut razvoju "kompletne strategije u borbi protiv varijanti ukoliko se u budućnosti za tim ukaže potreba".

Stoga je laboratorij u ožujku započeo ispitivanja "verzije cjepiva modificiranog specifično za varijante koronavirusa", ukoliko bi se SARS-CoV-2 značajno promijenio te bi bilo potrebno novo cjepivo.

Ispituje se također i učinak eventualno treće doze cjepiva na produljenje stečenog imuniteta i zaštite protiv novih varijanti.

Generalni direktor BioNTecha Ugur Sahin u travnju je izjavio da je njihovo cjepivo učinkovito protiv indijske varijante koronavirusa.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti