Biste li pristali na dio plaće u bitcoinima?

Oni zaposlenici koji se odluče na ovakav način isplaće plaće, dobiti će i 10 postotni bonus kao svojevrsni poticaj da odaberu ovakav sustav.

Martina Čizmić | 16.12.2017. / 08:43

Bitcoin (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Čini se kako su kriptovalute sve popularniji izbor za plaćanje proizvoda i usluga, a jedna japanska tvrtka razmišlja i o uvođenju plaćanja radnika bitcoinima.

Radi se o japanskoj internetskoj kompaniji GMO Internet Group koja bi od veljače 2018. godine svojim zaposlenicima dio plaće trebala isplaćivati upravo u toj kriptovaluti.

Prema priopćenju iz same tvrtke, zaposlenici će moći birati koliki udio plaće žele da im bude isplaćen u bitcoinu uz neka ograničenja. Tako najmanji iznos može biti 10 000 jena (oko 560 kuna), a najveći 100 tisuća jena (oko oko 5650 kuna).

Oni zaposlenici koji se odluče na ovakav način isplaće plaće, dobiti će i 10 postotni bonus kao svojevrsni poticaj da odaberu ovakav sustav.

GMO je još u listopadu najavio lansiranje vlastitog ICO-a uz napomenu kako bi njihov GMO coin bio korišten kao sredstvo plaćanja za buduće proizvode.

Hoće li i druge tvrtke u svijetu odlučiti ponuditi ovakav način plaćanja svojim zaposlenicima prije svega ovisi o cijeni bitcoina koja se mijenja gotovo iz sata u sat.

U trenutku pisanja ovog teksta bitcoin je vrijedio 17 885 dolara ili oko 114 700 kuna.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti