BitTorrent pokrenuo platformu za besplatan streaming glazbe i video sadržaja

Najava BitTorrent Now aplikacije za iOS i tvOS operativne sustave...

Monika Nožić Monika Nožinić | 26.06.2016. / 10:04

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

BitTorrent je u zadnje vrijeme radio na proširenju svog cloud servisa, od Sync aplikacije za skladištenje i dijeljenje datoteka, do Live platforme za prijenos videozapisa, a sada je pokrenut i BitTorrent Now, streaming servis za glazbu i video sadržaje podržan oglasima.

Ova će aplikacija uskoro postati dostupna za iPhone, iPad i Apple TV, nudeći kataloge besplatnih, plaćenih i reklamama podržanih sadržaja, kao i onih po zahtjevu, uključujući i VR sadržaje kada postanu dostupni.

Novi servis osvježena je usluga Bundles koju je BitTorrent predstavio prije tri godine. Riječ je o servisu koji se temelji na peer-to-peer razmjeni sadržaja, pri čemu BitTorrent Now neće biti konkurencija postojećim afirmiranim servisima za streamanje glazbe već mu je namjerava promoviranje nezavisnih i široj javnosti nepoznatih glazbenih umjetnika, kao i tvoraca filmskih sadržaja.

Ideja je da korisnici otkriju nezavisne i velike umjetnike na platformi i njihov sadržaj besplatno streamaju na više uređaja, no sve to uz reklamni sadržaj.

BitTorrent će zaradu generirati od reklamnog sadržaja, a glazbenici koji svoje glazbene uratke uploadaju na servis imaju pravo zadržati 70% od prikupljenih prihoda, a svoju glazbu korisnicima mogu ponuditi i u potpunosti besplatno, uz reklamni sadržaj ili ju mogu prodati za iznos koji sami odrede.

BitTorrent Now trenutno je objavljen kao Android aplikacija, a iOS i Apple TV verzije još uvijek su u izradi.

Izvor: TheNextWeb

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti