Bivši američki obavještajac otkrio: "SAD ima tajne dokaze o NLO-ima koji izvode ono za što ljudi još nemaju tehnologiju"

Postoji puno više svjedočanstava nego što ih se prikazalo u javnosti. Pričamo o objektima koje su vidjeli američki ratni piloti ili koje su snimili sateliti i koji izvode radnje koje je teško objasniti, rekao je bivši direktor američke nacionalne obavještajne službe John Ratcliffe.

Branimir Vorša | 22.03.2021. / 15:09

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Bivši direktor američke nacionalne obavještajne službe John Ratcliffe u razgovoru s voditeljicom Fox Newsa otkrio je, na pomalo šokantan način, koliko toga o NLO-ima zapravo američka vlada zna i što je svijet od toga dosad vidio, a što ne.

Sad postoji izvještaj koji će objaviti Pentagon, ministar obrane i direktor nacionalne obavještajne službe. Osobno sam htio pustiti te informacije ranije i deklasificirati ih prije nego što sam napustio ured, no nismo ih mogli dovoljno brzo deklasificirati, rekao je Ratcliffe u razgovoru s voditeljicom Fox Newsa Mariom Bartiromom.

No iskreno, postoji puno više svjedočanstava nego što ih se prikazalo u javnosti. S nekih od njih skinuta je oznaka tajnosti. Kad govorimo o svjedočanstvima, govorimo o objektima koje su vidjeli američki ratni piloti ili koje su snimili sateliti i koji izvode radnje koje je teško objasniti, kretanja koja je teško replicirati i za koje mi nemamo tehnologiju i koji se kreću brzinom zvuka bez probijanja zvučnog zida. Ukratko, stvari kojima svjedočimo i koje je teško objasniti, rekao je.

Ponovio je da postoji "popriličan broj" takvih snimki, da se te informacije prikupljaju i da će se objaviti tako da to može vidjeti svaki američki građanin.

Kad vidimo te objekte, Maria, uvijek tražimo moguće racionalno objašnjenje. Vrijeme može uzrokovati vizualne poremećaje, ponekad se pitamo imaju li naši protivnici neku vrstu tehnologije koja je odmakla više nego što smo to mislili. No, postoje slučajevi za koje nemamo adekvatno objašnjenje i kad te informacije postanu deklasificirane, moći ću malo više pričati o tome, ističe Ratcliffe.

Na pitanje pomalo šokirane voditeljice gdje su sve viđeni ti objekti, Ratcliffe odgovara da su bili viđeni diljem svijeta.

Kad govorimo o svjedočanstvima, reći ću vam, nije tu riječ samo o jednom pilotu ili jednom satelitu. Obično imamo više senzora koji uoče te stvari. Neke od njih su jednostavno neobjašnjeni fenomeni i postoji popriličan broj njih koji dosad nisu otkriveni javnosti. Mislim da bi bilo zdravo da što je više moguće tih informacija izađe u javnost, tako da to američki građani mogu vidjeti, poručio je na kraju Ratcliffe.

Tjedan dana prije negoli je Ratcliffe otišao s dužnosti, CIA je objavila pravu riznicu dotad neviđenog materijala o neidentificiranim zračnim fenomenima (NZF, odnosno UAP na engleskom), kako NLO-e već dugo vremena nazivaju u službama američke vlade.

Taj čitav dosje dokumenata, gotovo 3000 stranica, objavljen je na web-stranicama The Black Vault.

Izvor: Fox News

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti