Bivši direktor Nintenda brutalno iskren: "Meta sama po sebi nije inovativna kompanija. Njihov metasvemir neće uspjeti"

Meta "nije inovativna tvrtka" i njezina vizija za metasvemira vjerojatno neće uspjeti, tvrdi bivši izvršni direktor Nintenda.

Branimir Vorša | 14.03.2022. / 12:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Reggie Fils-Aime, bivši izvršni direktor Nintendo of America, rekao je za Bloomberg da je Meta ili stekla stvarno zanimljive stvari ili bila brz sljedbenik ideja drugih ljudi te da je vjerojatnije da će male, inovativne tvrtke biti budućnost metasvemira.

Riječ "metasvemir" odnosi se na verziju interneta kojoj se pristupa putem impresivnih tehnologija, poput nosivih uređaja za virtualnu i proširenu stvarnost. To je novi fokus Marka Zuckerberga, koji je rebrendirao Facebook u Metu, u listopadu 2021. godine, kako bi jasno dao do znanja da je novi fokus kompanije upravo na metasvemiru.

Slika nije dostupna Sljedeći mjesec stiže prvi “metaverse phone”

Fils-Aime se povukao iz Nintenda 2019. godine, nakon 15 godina provedenih u japanskom divu videoigara.

Meta sama po sebi nije inovativna kompanija. Ili su nabavili zanimljive stvari poput Oculusa i Instagrama, ili su bili brzi sljedbenik ideja drugih ljudi, rekao je Fils-Aine u intervjuu za Bloomberg na festivalu South by Southwest u Austinu, u Teksasu.

Mislim da njihova trenutna definicija neće biti uspješna, smatra Fils-Aine, nakon što je upitan o tome što smili o Metinoj viziji metasvemira.

Fils-Aime vjeruje da će male, inovativne tvrtke, poput Epic Gamesa, koje su radile stvarno uvjerljive stvari, gurati metasvemir prema naprijed. Rekao je da je Metin fokus bio na oglašivačima, jer je digitalno oglašavanje činilo 98 posto njihovih prihoda. Ali kako biste bili inovativni, stvarno morate prvo razmišljati o potrošaču, dodao je.

Slika nije dostupna Zuckerberg poziva partnere da mu pomognu u izgradnji metaversa

Dionice Mete pale su za 45 posto od početka godine. Proteklog mjeseca bile su pod intenzivnim prodajnim pritiskom, nakon što je izvješće o dobiti tvrtke u četvrtom tromjesečju pokazalo da se Facebookova dnevna baza aktivnih korisnika po prvi puta dotad smanjila.

Izvor: Business Insider

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti