Bivši interijer WikiLeaksa u Švedskoj [PHOTO+VIDEO]

Sjećate li se starijih filmova Jamesa Bonda gdje je spašavao svijet u nekakvim postrojenjima bunkera smještenih u planinama? Upravo tako su izgledala Wikileaksova postrojenja prije nego su servere preselili u Švicarsku.

Zimo Zimo Zimo | 21.12.2010. / 07:35

Bivši interijer WikiLeaksa u Švedskoj [PHOTO+VIDEO]

Sjećate li se starih filmova Jamesa Bonda gdje je spašavao svijet u nekakvim postrojenjima bunkera smještenih u planinama? Upravo tako su izgledala Wikileaksova postrojenja prije nego su servere preselili u Švicarsku.

Bilo da ga volite ili mrzite, Julian Assange centar je kontroverze koja je potresla svjetsku vladu širom svijeta. Bez obzira na vaše mišljenje mislimo da biste ipak morali proviriti u bivše prostore Wikileaksa.

Naime, prostori su bili smješteni u Švedskoj 30m ispod morske razine koje im je ustupila tvrtka Bahnhof. Objekt su prenamijenjeni nuklearni bunkeri izgrađeni u II. svjetskom ratu.

Postrojenje je ugrađeno u desnu stranu Vita Berget (The White Mountain) u općini Södermalm u Stockholmu, a dizajnirao ga je lokalni arhitekt Albert-France-Lanord. U ovom su postrojenju bili smještena samo 2 od 8,000 servera koliko ih Wikileaks ima diljem svijeta.

Već smo pisali o ultra modernim uredskim prostorima Twittera, Skypea, Facebooka, Yelpa, itd., no ovi prostori potpuno su različiti od svih prije navedenih.

Via [Home-Designing], thnx Amir

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti