Bivši šef Ubera Travis Kalanick poručio: Vraćam se poput Stevea Jobsa!

Bivši izvršni direktor Ubera Travis Kalanick želi se, kao Steve Jobs devedesetih, vratiti na čelno mjesto kompanije koju je osnovao.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 01.08.2017. / 15:06

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Priča o Steveu Jobsu svima je dobro poznata – potjeran je iz kompanije koju je osnovao te se u Apple vratio godinama poslije kada mu je prijetio bankrot, a ostalo je, kako se kaže, povijest. Na krilima njegove vizije Apple je danas najvrjednija kompanija na svijetu i na dobrom je putu da postane prva kompanija u povijesti čija će vrijednost premašiti nevjerojatnih bilijun dolara.

Travis Kalanick, osnivač Ubera, pod pritiskom investitora i uprave zbog gomile problema u koje je kompanija upala nedavno je morao napustiti čelno mjesto kompanije, a iako bi mnogi željeli da se drži što dalje od najvrjednijeg startupa na svijetu, čini se da on priprema veliki povratak u kompaniju. Prema nekim medijskim izvještajima, Kalanick je navodno prijateljima rekao kako se namjerava vratiti u kompaniju "u stilu Stevea Jobsa", a direktori Ubera više su se puta požalili kako on i dalje pokušava donositi odluke, odnosno utjecati na donošenje odluka u kompaniji te ga mnogi smatraju najvećom preprekom u odabiru novog izvršnog direktora.

--> Zašto u Silicijskoj dolini uspijevaju 'arogantni kreteni'?

To su novinarima ReCodea priznali i neki potencijalni kandidati za mjesto CEO-a Ubera – priznali su kako je Kalanickova važnost za kompaniju velika, no jednostavno nitko ne želi imati posla s njim. Kalanick je odstupio s mjesta CEO-a nakon brojnih skandala u kompaniji koji uključuju i seksualno zlostavljanje i diskriminaciju, a u javnost je procurio i video u kojem bivši CEO Ubera viče na jednog vozača.

Ako su informacije o daljnjem velikom utjecaju Kalanicka na donošenje odluka u kompaniji odnosno o njegovu velikom povratku istinite, one bi mogle odbiti i druge potencijalne kandidate za novog CEO-a. Jedna od najozbiljnijih kandidatkinja za mjesto izvršne direktorice bila je Meg Whitman iz HP-a, no ona je nedavno na Twitteru objavila kako neće preuzeti tu poziciju.

Potraga za novim izvršnim direktorom kontroverze kompanije nastavlja se i dalje, a usprkos Kalanickovoj želji za ponovnim preuzimanjem čelne pozicije Ubera na Business Insideru kažu kako je mala vjerojatnost da će se to dogoditi, no napominju kako možemo očekivati nastavak drame.

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti