Bizaran performans: Nezadovoljni vlasnici Tesle zovu Muska u pomoć i prijete - štrajkom glađu

Norvežani pokušavaju privući pažnju Elona Muska kako bi ga obavijestili o problemima koje imaju sa svojim Teslama.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 31.08.2022. / 10:40

Nezadovoljni vlasnici Tesle (Foto: teslahungerstrike.com)

Većina novih automobila prodanih u Norveškoj su električna vozila, a za nekoliko godina benzinci i dizelaši više se neće moći niti kupiti u toj skandinavskoj zemlji. Barem ne novi modeli. Nije teško pogoditi koji je najpopularniji automobilski brend u toj zemlji, koji zauzima najveći dio tržišta (električnih) automobila - to je, naravno, Tesla.

Slika nije dostupna Poludjeli očevi testiraju autonomne sposobnosti Teslinih vozila na svojoj djeci

No, usprkos velikom broju Tesli u toj zemlji, čini se kako vlasnicima automobila iz te kompanije ne poklanjaju pažnju kakvu bi trebali i kakvu očekuju. Neki od njih na forumima tuže se na različite probleme sa svojim automobilima, a kao jedan od velikih problema posebno naglašavaju lošu korisničku podršku. Od njih, čini se, nemaju previše pomoći, a i kada ih uspiju stupiti u kontakt s njima, često dobiju odgovor da će ih povratno nazvati. No, mnogi taj poziv ne dočekaju.

Dio nezadovoljnih vlasnika Tesle zbog toga se odlučio na radikalnu i prilično bizarnu akciju te su, vjerovali ili ne, najavili - štrajk glađu. Iako nam se čini kako je više riječ o nekakvoj PR akciji kojom žele privući pažnju javnosti i Elona Muska, ekipa je pokrenula svoju stranicu na kojoj se nalazi njihova slika na jednom parkiralištu s Teslama koje su parkirane tako da je njima napisan poziv u pomoć (HELP).

Na stranici pozivaju sve da im pomognu da kontaktiraju Muska koji će, uvjereni su, riješiti njihove probleme. A ti su problemi, odnosno pritužbe brojni te se na njihovoj stranici navodi loša kvaliteta boje, doseg manji od deklariranog, hrđa, kvake koje zapinju pri hladnom vremenu, skupljanje vode u prtljažniku, zatim pritužbe na autopilot te još mnogo toga - što možete provjeriti na stranicama ove grupe nezadovoljnih vlasnika Tesle željnih pažnje.

Tesla Ljubitelj Tesle ključ automobila ugradio je u - ruku

Iako su, dakle, najavili štrajk glađu, teško je povjerovati da će netko zbog vode u prtljažniku svoje Tesle ili sličnih problema ugroziti svoje zdravstveno stanje. Želja im je doći do Muska koji još nije reagirao na ovaj performans, no prije nekoliko dana na Twitteru je napisao zanimljivu poruku - kako povremeno posti i osjeća se zdravije. Dok neki mediji smatraju kako je to skrivena poruka upućena prosvjednicima, pitanje je je li objavljena prije ili nakon što se vijest o norveškom štrajku glađu proširila mrežom.

Izvor: Clean Technica

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti