Prilikom izlaska iz kuće Brandon Dalaly ne mora tražiti ključ svog automobila jer ga uvijek nosi sa sobom, odnosno ako ćemo biti precizniji - u sebi. Ovaj vlasnik Tesle nedavno se odlučio podvrgnuti zahvatu koji je platio 400 dolara, a s kojim mu je jedan stručnjak za piercing u gornji dio dlana ugradio beskontaktni čip s kojim može otključati i pokrenuti svoje vozilo.

Predstavljanje Modela Y Musk likuje: Ovaj automobil uskoro bi mogao postati najprodavaniji na svijetu

Dalaly je objasnio kako se u ovom zahvatu koristi VivoKey Apex čip koji je uronjen u “biokompatibilnu tvar”, a koji podržava NFC tehnologiju koja je popularna za npr. plaćanje putem mobilnih telefona, dok se u ovom slučaju koristi za otključavanje automobila. Kako je izgledala procedura postavljanja čipa i kako izgleda otključavanje automobila prislanjanjem ruke na automobil, možete vidjeti u videu koji je objavio na Twitteru.

Vlasnik Tesle inače je dio skupine od 100 ljudi koja testira VivoKey Apex čip, a ono što je posebno zanimljivo je da kompanija ima vlastitu trgovinu aplikacija zahvaljujući kojoj bežično možete instalirati aplikacije na čipove pohranjene u tijelu. Dakle, u teoriji postojeći bi čip mogao dobiti i neke nove mogućnosti.

Polestar Iznenađujući rezultati istraživanja: Kupci električnih vozila nisu toliko motivirani brigom za okoliš, važnije im je nešto drugo

Zanimljivo, ovo nije prvi čip koji je ugradio u svoje tijelo te je još ranije usadio čip koji mu pomaže otključati kuću. Ako ništa drugo, Dalaly barem nikada više, tj. dok su čipovi u njemu i rade, neće morati tražiti ključeve od automobila i kuće.

Izvor: Insider
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju