Bizarno i uznemirujuće: Evo kako izgleda kad mobitel "uzvrati ljubav" svojim vlasnicima

Znanstvenici koji su radili na ovom uređaju nazvanom MobiLimb kažu da se s njim mogu savladati ograničenja mobilnih uređaja.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.10.2018. / 12:13

MobiLimb (Foto: marcteyssier.com) (Foto: marcteyssier.com)

Za ljude koji se ne mogu odvojiti od telefona često kažemo da su zaljubljeni u svoje uređaje, a zahvaljujući MobiLimbu, prilično bizarnom nastavku koji se povezuje s mobitelima, možemo reći da sada telefoni zaista mogu uzvratiti ljubav i podragati svog vlasnika. Ovaj uređaj sastoji se od pet motora, mikrokontrolera i senzora, a jedan od znanstvenika koji je radio na njegovu razvoju, Marc Teyssier, kaže da su s MobiLimbom htjeli "savladati ograničenja mobilnih uređaja".

Rezultat je, kako možete vidjeti iz priloženog videa, prilično uznemirujući – iako dodatak ima nekih korisnih opcija, puzanje mobilnog telefona, mačji rep koji je usklađen s kretnjama virtualne mačke s ekrana, dodirivanje ljudske ruke ili mahanje prilikom obavijesti kojim se "simuliraju emocije i osobnost" na telefonu izgledaju prilično bizarno.

MobiLimb (Foto: marcteyssier.com) (Foto: marcteyssier.com)

Još bizarnije izgledaju nastavci koji se mogu postaviti na MobiLimb – guma poput ljudske kože koja podsjeća na prst koji onda može "podragati" korisnika telefona po ruci izgleda kao predmet iz lošeg horora.

Izvor: Marc Teyssier

 
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti