Bliži se 4. MOP – festival multimedije!

U petak, 15. svibnja na Sveučilištu Sjever predstavljen je program 4. MOP-a - festivala multimedije koji će se održati od 21. do 23. svibnja.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 18.05.2015. / 06:56

Bliži se 4. MOP – festival multimedije!

U petak, 15. svibnja na Sveučilištu Sjever predstavljen je program 4. MOP-a -  festivala multimedije koji će se održati od 21. do 23. svibnja. Četvrtu godinu za redom organizatori su pripremili niz predavanja, atraktivne izložbe, zanimljive radionice i zabavni dio programa, a sve pod sloganom ovogodišnjeg festivala „Digital world in focus“.

Ovogodišnji cilj festivala je razvoj zajednice kroz digitalni svijet u kojem živimo, radimo i stvaramo. Naglasak je kao i prošle godine na razmjeni znanja i ideja pri čemu se nastoji aktivirati što veći broj studenata, predavača, dizajnera, multimedijalnih umjetnika, glazbenika i ostalih kreativaca, kako bi se međusobno razmijenila znanja i povećali potencijali. – rekao nam je idejni začetnik i glavni organizator festivala, Fran Mubrin.

Zanimljivo je da veliki broj predavača čine upravo bivši studenti Sveučilišta Sjever, a cijeli festival organiziraju bivši i sadašnji studenti što nas posebno veseli. – izjavio je dr. sc. Dario Čerepinko koji se obratio prisutnima u ime Uprave Sveučilišta Sjever. 

Radionice i predavanja za svakoga

Festival MOP namijenjen je mladim kreativcima, studentima, glazbenicima, dizajnerima, dizajnerima interakcija, video i audio umjetnicima, fotografima, animatorima i svima koji se multimedijom bave na direktan ili indirektan način. Radionice i predavanja fokusirana su na specifične djelatnosti digitalnog stvaralaštva, ali bez sumnje raznoliki programi će i laicima približiti multimediju i digitalno stvaralaštvo, te kako se digitalna kultura nadovezuje na svakodnevni život i razvoj zajednice. 

Program festivala počinje u četvrtak već od 13 sati u palači Herzer, dok će službeno otvorenje biti istog dana u 19.30 sati, također u palači Herzer. Tijekom tri festivalska dana, od četvrtka do subote, održat će se više od deset radionica i predavanja vodećih programera, dizajnera i kreatora digitalnih sadržaja iz regije. 

Sav program je besplatan i odvija se u palači Herzer, te je otvoren za javnost. 

Festival organizira Udruga MOP uz podršku Grada Varaždina, Sveučilišta Sjever, Studentskog zbora Sveučilišta Sjever i Gradskih muzeja Varaždin.

Više informacija možete pronaći na službenim stranicama.

MOP 3 Festival mutimedije from MOP on Vimeo.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti