Bliži se zavšetak radova na Appleovom 'svemirskom brodu'

Na YouTubeu se ovih dana pojavio najdetaljniji videozapis izgradnje Appleovog novog sjedišta do sada.

Monika Nožić Monika Nožinić | 29.11.2016. / 16:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Videozapis snimljen dronom koji je objavio YouTube korisnik Sexton Videography, prikazuje gotovo dovršenu zgradu čuvenog tehnološkog diva.

Sa svojim kružnim oblikom, zgrada podsjeća na leteći tanjur, a zbog impozantnog parkinga sa smještajnim prostorom za 20 000 automobila, može se slobodno reći da prije podsjeća na stambeni kompleks, a ne na skup ureda.

Objekt bi trebao biti otvoren sljedeće godine, glavne strukture su gotovo potpuno završene, a vidljivo je da počinje i uređenje fontana i sadnja stabala. Treba imati na umu da solarni paneli pokrivaju krovove gotovo svih zgrada pa se Apple nada da će Apple Campus 2 biti samoodrživ, barem tijekom sunčanih dana.

Naravno, sjedište će imati i aparaturu za drugu proizvodnju energije kao što je Bloom Energy. Glasine govore da je Apple pomaknuo datum završetka radova na drugo tromjesečje 2017. godine, uglavnom zbog radova oko uređenja. Ipak, to ne znači da zaposleni sa punim radnim vremenom neće uskoro početi seliti se na novu lokaciju. Apple je prvobitno planirao kraj radova za treće tromjesečje ove godine, ali se sve odužilo i prebacilo na 2017. godinu.

 Izvor: Mashable

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti