Blockademija testira svoje rješenja za provjeru autentičnosti dokumenata na Tehničkom fakultetu

Zapis na blockchainu je javan i nepromjenjiv te je iz njega vidljivo točno vrijeme i datum izdavanja zapisa, a Blockademijin sustav koristi ove značajke kako bi osigurao trajnu neizbrisivost i nepromjenjivost zapisa o izvornosti dokumenta.

Martina Čizmić | 11.11.2021. / 11:19

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kako stati na kraj falsificiranim dokumentima? Čini se da odgovor na to ima hrvatski startup Blockademia. Naime, dogovorili su suradnju s Tehničkim fakultetom Sveučilišta u Rijeci u sklopu koje će povećati razinu sigurnosti i pouzdanosti Blockademia sustava, a istraživači i studenti bit će pozvani da pomoću Blockademijine aplikacije provjere autentičnost dokumenata.

Ova suradnja jedinstvena je jer ćemo mi praktički tražiti od studenata da tijekom idućih 12 mjeseci hakiraju Blockademijinu aplikaciju kako bi pronašli slabosti, nedostatke i prijetnje u našem sustavu. Iako blockchain tehnologija osigurava autentičnost dokumenta, zahvaljujući beskompromisnom testiranju moći ćemo jamčiti visoku pouzdanost Blockademijine aplikacije budućim korisnicima. Zahvaljujem ovim putem Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci koji je postao partner i tehnički suradnik na Blockademijinom putu izgradnje nove razine autentičnosti, osvrnuo se na suradnju Goran Težak, predsjednik Blockademije.

Korisnici Blockademijine mobilne aplikacije tako će moći brzo i jednostavno verificirati diplome, certifikate, ugovore i druge važne dokumente zahvaljujući Cardano blockchain tehnologiji. Zapis na blockchainu je javan i nepromjenjiv te je iz njega vidljivo točno vrijeme i datum izdavanja zapisa, a Blockademijin sustav koristi ove značajke kako bi osigurao trajnu neizbrisivost i nepromjenjivost zapisa o izvornosti dokumenta.

Blockademia trenutno prikuplja sredstva za daljnji razvoj prodajom vlastitog ACI tokena. Nakon private sale faze koja traje do 15. studenog slijedi community sale koji se zatvara 6. prosinca. Sredstvima će Blockademia dodatno ojačati svoj tim kako bi do kraja iduće godine njihovo rješenje postalo dostupno svim korisnicima širom svijeta.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti