Bolt odlazi iz Varaždina: Izmjene Zakona, troškovi i zimski period presudili popularnim e-romobilima

Svi Boltovi e-romobili uklonit će se s javnih gradskih površina u sljedećih nekoliko dana.

Martina Čizmić | 21.11.2022. / 17:08

Bolt e-romobil (Foto: Bolt)

Varaždince je pomalo iznenadila vijest da je Bolt odlučio povući e-romobile iz njihovog grada. Naime, kako su iz Grada Varaždina prenijeli Boltovo objašnjenje, na takav su se potez odlučili zbog sve većih troškova i novonastale globalne situacije. Među, ostalim, kao jedan od razloga naveli su i izmjene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kojim je za sve vozače romobila propisano obavezno nošenje kaciga, što uvelike mijenja način provođenja usluge najma romobila i njihove upotrebe u prometu.

Tvrtka Bolt je nažalost zbog novonastale globalne situacije i ekonomskih okolnosti u smislu troškova, kao i zbog nadolazećeg zimskog perioda, primorana obustaviti uslugu najma e-romobila u Varaždinu. Nadamo se da ćemo u skoroj budućnosti imati priliku ponovno, u suradnji s vama, razmotriti uvođenje Bolt e-romobila na ulice Grada Varaždina, istaknuli su iz tvrtke Bolt.

Slika nije dostupna Istraživanje potvrdilo rastući trend: 60 posto korisnika Bolta bira električni romobil za kretanje gradom

Zahvalili su gradonačelniku i Gradu Varaždinu na podršci u uspješnom provođenju ovog pilot projekta kao i na partnerskom odnosu tijekom implementacije održivog načina prijevoza temeljenog na uslugama mikromobilnosti s ciljem zaštite okoliša i poboljšanja kvalitete zraka.

Kako je navedeno u priopćenju Grada Varaždina, svi Boltovi e-romobili uklonit će se s javnih gradskih površina u sljedećih nekoliko dana. 

Vjerujem da su se naši građani navikli na Bolt romobile i da su im bili dosta praktični za korištenje, ali jasno je da s obzirom na novi zakon i obvezno nošenje kacige, treba uvesti potrebne promjene oko provođenja projekta. To svakako tvrtki Bolt donosi dodatne troškove i pitanje je isplativosti. No, smatram da je iznad svega najvažnija sigurnost naših sugrađana, a bez upotrebe kacige taj segment ne može biti zadovoljen, rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Zamolili smo Bolt za malo više informacija vezano uz povlačenje iz Varaždina, no samo su nam potvrdili ono što je objavio i Grad Varaždin.

Odlučili smo obustaviti daljnje poslovanje najma Boltovih električnih romobila u Varaždinu iz poslovnih razloga. Naknadno ćemo procijeniti mogućnost ponovnog uvođenja flote e-romobila.
Nadamo se da ćemo u budućnosti imati priliku ponovno razmotriti uvođenje Bolt e-romobila na varaždinske ulice. Željeli bismo zahvaliti svim predstavnicima grada na suradnji, podršci i uspješnom provođenju ovog pilot projekta kao i na partnerskom odnosu tijekom implementacije održivog načina prijevoza temeljenog na uslugama mikromobilnosti s ciljem zaštite okoliša i poboljšanja kvalitete zraka.
Boltu je sigurnost korisnika prioritet. Od samog početka svojeg poslovanja u Hrvatskoj informira i educira svoje korisnike te ažurno radi kako bi vožnju učinio sigurnijom. Boltovi su korisnici informirani o promjenama u zakonu putem aplikacije koja je prilagođena novim odredbama
, poručili su iz Bolta. 

Varaždincima tako preostaje orijentirati se na druge oblike prijevoza ili nabaviti vlastiti e-romobil. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti