Borbe "izvan ovog svijeta": Američka tvrtka želi organizirati MMA borbe u svemiru

Organizatori naime procjenjuju da će jedna sezona svemirskih borbi trajati čak 12 mjeseci.

Martina Čizmić | 29.04.2021. / 08:17

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Sve smo bliže turističkim svemirskim putovanjima i provođenju godišnjeg odmora negdje u Zemljinoj orbiti ili postaji na Mjesecu. Čak se spominje i snimanje filmova u svemiru ili pak organiziranje reality showova i utrka.

Međunarodna svemirska postaja (Foto: Arhiva/AFP) Genijalna ideja ili potpuna ludost: Amerikanci pripremaju reality show u kojem je glavna nagrada – put u svemir

Slika nije dostupna Sad je i službeno: Tom Cruise leti u svemir na snimanje novog nastavka "Nemoguće misije"

Slika nije dostupna Muskov povijesni uspjeh kao okidač: Amerikanci od 2021. godine započinju ambiciozan program tursitičkih letova na rub svemira

No, tvrtka iz SAD-a Iervolino Entertainment i startup Space 11 udružili su snage i objavili osnivanje "Galactic Combat" - novog formata miješanih borilačkih vještina čije bi se borbe održavale u bestežinskom stanju.

Iako ideja sama po sebi zvuči nevjerojatno, čak bi mogla imati šanse za uspjeh. Naime, kako su pojasnili, "svemirske borbe" održavale bi se u posebno dizajniranoj svemirskoj letjelici sa ugrađenom borbenom kapsulom (poput ringa) dok leti u orbiti Zemlje svakih 90 minuta.

U objavi su se više fokusirali na treniranje za sam let, nego na letove, ali su pojasnili kako je u planu okupiti 40 natjecatelja koji bi se međusobno borili u trening programu koji koristi treninge kakve prolaze astronauti, kako bi borci bili spremni za borbu u bestežinskom stanju. Najboljih 8 snage bi odmjerili u velikom finalu koje bi se pak odvijalo na letjelici. A da misle ozbiljno, govori i činjenica da su kao promotora MMA-ZERO G, kako nazivaju ovaj projekt, angažirali bivšeg MMA borca, Johna Lewisa.

Već sam spektakl borbe u bestežinskom stanju privući će gledatelje i pokazati što je Space 11 spreman pružiti javnosti koja želi vidjeti pomicanje granica. Ovaj format borbi traži jedinstven plan treninga, ali pruža izuzetno uzbudljivo novo sportsko natjecanje obožavateljima, istaknuo je glavni idejni začetnik, Andrea Iervolino.

No, borci koji se upuste u ovu svemirsku pustolovinu, moraju se obvezati na prilično dug period. Organizatori naime procjenjuju da će jedna sezona svemirskih borbi trajati čak 12 mjeseci.

Biste li gledali MMA-ZERO G borbe? 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti