Britanski "Iron Man" pokazao mogućnosti svojeg odijela vojnim šefovima: "Na zadivljujući način su pokazani inovacija i tehnološki napredak"

Britanskim vojnim šefovima upriličena je demonstracija mogućnosti futurističkog mlaznog odijela koje može omogućiti vojnicima da lete iznad ratnih područja brzinama od oko 130 kilometara na sat.

Branimir Vorša | 03.11.2021. / 10:17

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Britanskom vojnom vrhu odijelo je u utorak predstavio sam takozvani "stvarni Iron Man", Richard Browning, osnivač tvrtke Gravity Industries, na vojnoj konferenciji koja je održana na međunarodnom aerodromu Farnborough.

Taj osobni leteći stroj, za koji Browningova tvrtka ističe da je prvi te vrste u svijetu, pogonjen je s pet mlaznih turbina te letača može podići na nadmorsku visinu od maksimalno 3650 metara.

Slika nije dostupna Zar se prije samo poigravao s nama? "Iron Man" rasturio svoj stari Guinnessov rekord

Mlazno odjielo s naoružanjem (Screenshot: James Burton/YouTube) Britanski "Iron Man" dobio prvo "naoružanje" na svojem mlaznom odijelu

Prema riječima glasnogovornika britanske vojske, demonstracija leta odijelom trebala je pokazati potencijal tog odijela za uporabu britanskih vojnika.

Na zadivljujući način su pokazani inovacija i tehnološki napredak, poručio je vojni glasnogovornik.

Browning je let započeo uzlijetanjem s poklopca motora jednog od vojnih vozila te krova jednog vojnog kamiona, a tijekom demonstracije sletio je i u ložu među vojne predstavnike. Dok je Browning letio ispred lože u kojoj se nalazilo mnoštvo vojnih dužnosnika, mnogi od njih su trenutak ovjekovječili fotografijom ili videom.

Ipak, nije to prvi put da Browning koristi svoje odijelo kako bi impresionirao pripadnike britanskih vojnih snaga. Ranije ove godine demonstrirao je potencijal korištenja osobnog letećeg odijela na moru, u sklopu vježbi upada i ukrcavanja na brod.

Isto tako, 2019. godine obletio je i britanski ratni brod HMS Queen Elizabeth ured tromjesečnih pomorskih vojnih vježbi održanih u američkoj saveznoj državi Maryland.

Izvor: Daily Mail
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti