Brutalno ubrzanje, ali i cijena: Saznali smo što možemo očekivati od električnih modela Bentleya

Prvi Bentley kojeg će pogoniti samo električni motor na tržištu bi se trebao pojaviti tek 2025., a nakon njega očekujemo još 4 modela s e-motorima.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 19.05.2022. / 08:36

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kao i brojne druge automobilske kompanije, i u Bentleyu vjeruju kako je budućnost ovog tržišta električna. Tvrtka do sada još nije predstavila električne automobile, no najavili su strategiju elektrifikacije nazvanu “Beyond 100” prema kojoj bi do kraja ovog desetljeća trebali prestati s proizvodnjom automobila s motorima s unutarnjim izgaranjem.

Slika nije dostupna Tko kaže da dnevni boravak ne stane u automobil? Evo dokaza da stane

Prvi električni model trebali bi predstaviti 2025. godine, a nakon toga svake godine namjerava predstaviti jedan električni automobil. Do 2030. na tržištu bi tako trebali imati 5 e-automobila te bi nastavili s prodajom isključivo vozila s električnim motorima.

Predstavljanje prvog modela još je relativno daleko, no izvršni direktor Bentleya Adrian Hallmark u nedavnom je intervjuu dao do znanja što možemo očekivati od njega. Poseban naglasak stavio je na dvije stvari. Prva je - "brutalno ubrzanje". Bentleyev električni automobil, čija bi snaga motora trebala iznositi do 1400 KS, brzinu od 0 do 60 milja, odnosno 0 do 96 km/h trebao bi uhvatiti za samo 1,5 sekundi.

Iako je riječ o impresivnoj brojci i ubrzanju, glavni prodajni fokus za to vozilo neće biti na ubrzanju, već Hallmark kaže da će to biti “pretjecanje bez napora” zahvaljujući instantnom ubrzanju.

Slika nije dostupna Luksuzni automobili samo na struju: Bentley najavio potpunu elektrifikaciju

Što se dizajna njihovih električnih automobila tiče, Hallmark je rekao da se neće potruditi da “izgledaju poput električnih automobila” te će biti temeljen na postojećim modelima Continental GT-u, Flying Spuru i Bentaygi. Vozila će koristiti platformu BEV koju su razvili Porsche i Audi (koji su, kao i Bentley, također dio VW Grupe), a ono što je jasno od vozila iz ove kategorije je da neće biti jeftina.

Naime, najmanje jedno od tih vozila stajat će više od 250 tisuća eura.

Izvor: Electrek


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti