'Budućnost Hollywooda': Najavljen novi projekt Stevena Spielberga

Spielberg je bio jedan od velikih kritičara virtualne stvarnost, no čini se kako je promijenio mišljenje i sada priprema projekt koji uključuje upravo VR

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 13.06.2016. / 09:06

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Komentirajući sve veću popularnost virtualne stvarnosti, Steven Spielberg prošle je godine rekao kako je VR 'opasan medij' jer bi se gledatelji, koji više nisu ograničeni samo na sliku i radnju ispred sebe, već mogu gledati gdje god žele, mogli 'udaljiti od glavne priče' koju im je redatelj želio prikazati. Tako bi doživljaj filmova, serija i dokumentaraca mogao biti potpuno drugačiji, odnosno veliki dio gledatelja vjerojatno se ne bi orijentirao na ono najvažnije te bi mogli dobiti potpuno drugačiji (i pogrešan) dojam filma. No, s vremenom se njegovo mišljenje promijenilo i Spielberg sada vidi brojne mogućnosti koje nudi ova tehnologija koja bi u budućnosti u potpunosti mogla promijeniti filmsku i gamersku industriju.

Ovaj proslavljeni i nagrađivani redatelj ima udio u stratupu Virtual Reality Company (VRC) koji razvija sadržaj za virtualnu stvarnost te je najavio kako njegov nadolazeći projekt uključuje snimanje 'originalnog obiteljskog sadržaja u virtualnoj stvarnosti', no više detalja o ovom projektu poput informacija o glumcima i datumu kada će ovaj sadržaj biti dostupan nije poznato. Nije samo Spielberg promijenio mišljenje, već su stručnjaci brojnih industrija (uključujući i filmsku) u posljednje vrijeme prestali s kritiziranjem virtualne stvarnosti te su prepoznali njene mogućnosti pa sada žele sudjelovati u VR revoluciji, komentirao je kreativni direktor VRC-a Robert Stromberg i dodao kako virtualna stvarnost sigurno ima budućnost u Hollywoodu. Inače, Virtual Reality Company (VRC), iako je za većinu javnosti nepoznata kompanija, već stoji iza nekih velikih projekata poput VR verzije Marsovca, a potencijal u ovom startupu prepoznala je i kineska kompanija Hengxin Mobile Business Co.

Osim što su na ovaj način dobili partnera i distributera sadržaja na kineskom tržištu, VRC dobio je i 23 milijuna dolara investicije koje će iskoristiti za snimanje novog VR sadržaja, uključujući i projekt koji će predvoditi Spielberg.

Izvor: Digital Trends

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti