Bug Future Show 2017 otkrio heroje hrvatskog školstva

Bug Future Show i ove je godine uspio prikupiti sve najbolje od domaće IT industrije, a ove godine je naglasak bio na STEM revoluciji.

Viktor Gabaj Viktor Gabaj Viktor Gabaj | 26.01.2017. / 21:21

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Pod motom "Building a Better World", BFS je ove godine doveo najbolje od domaće IT scene, koju je ove godine obilježio STEM svijet. Usmjeravanje ka STEM kompetencijama je trend koji obećava svijetlu budućnost mladim generacijama, budući da su upravo znanstvene grane koje čine ovu kraticu one koje garantiraju siguran posao (science, technology, engineering & mathematics).

Za razvoj nove generacije STEM stručnjaka na hrvatskom tlu, zaslužni su "arhitekti bolje budućnosti" poput Tonija Miluna, Ksenije Blagec, Marlene Bogdanović, Dejana Nemčića i Nikole Dmitrovića. Njihovom panelu prethodio je keynote dr. Borisa Jokića s Instituta za društvena istraživanja koji je istaknuo kako u svakoj zemlji obrazovanje diktira politika, a ona je u našoj državi posebno loša budući da se ministar obrazovanja bira dan prije imenovanja Vlade.

U panel se Skype videopozivom uključio i Nenad Bakić, začetnik moderne revolucije hrvatskog školstva koji je putem Indiegogo kampanje uspio sakupiti više od 200 tisuća dolara kako bi se u hrvatsko školstvo usadili temelji za razvoj STEM znanja.

Na showu su bili i predstavnici vodećih startupova, poput ekipe iz STEMI-ja iz Rijeke, koje je pobjeda na Bugovom Idea Knockout natjecanju odvela na CES, najveći svjetski sajam novih tehnologija. Osim njih, predstavljali su se i Clockwork Briefcase iz Crne Gore te splitski Gammachef, također finalisti Idea Knockouta.

Na eventu je govorio i Alan Đurić, jedan od ključnih ljudi u Skypeu, autor komunikacijskih standarda koje danas koriste Whatsapp, Facebook i Messenger te suosnivač švicarske tvrtke Wire koja garantira komunikaciju na najvišoj razini privatnosti. Posljednja je na pozornicu izašla najutjecajnija hrvatska blogerica, Ella Dvornik koja je objasnila kako je živjeti u svijetu društvenih mreža.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti