Call of Duty: WWII potvrđen za 2017. godinu

Nakon što su se krajem ožujka pojavile prve glasine o novoj Call of Duty igri u Drugom svjetskom ratu, developer Sledgehammer Games službeno je potvrdio nadolazeći naslov.

Monika Nožić Monika Nožinić | 23.04.2017. / 18:54

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Call of Duty: WWII najnovije je ime u franšizi koja nas skoro svake godine počasti jednim svojim novim naslovom, a serijal nas ovaj put vraća u razdoblje drugog svjetskog rata.

Na službenoj stranici igre možete pogledati što je do sada otkriveno o igri, iako je u centru pažnje timer koji otkucava vrijeme do livestream događaja koji će se održati u srijedu, 26. travnja, i na kojem ćemo saznati nešto više detalja o igri Call of Duty: WWII, kao i informacije o viziji studija Sledgehammer Games u vezi igre. Sledgehammer je inače jedan od tri developera koji rade na Call of Duty igrama i koji se rotiraju, a njihova prethodna igra je bila Advanced Warfare.

Postavlja se pitanje zašto je ovo relevantno kada u zadnje vrijeme imamo copy-paste verzije ovih igara koje su vremenom postale, najblaže rečeno, dosadne. Odgovor je vrlo jednostavan: Call of Duty – World at War posljednji je dio koji se bavio ovim povijesnim razdobljem. To se dogodilo sada već daleke 2008. godine, a nakon toga je uslijedio dugi niz modernih pucačina koje su postale ponavljajuće i previše slične jedna drugoj (iako su neke bile bolje od drugih). Jesu li to bili Ghosts, Black Ops, Modern ili Advanced Warfare, to sada više nije toliko niti bitno jer je dojam bio da su rađene na isti kalup, a publika se zasitila futurističkog settinga.

U međuvremenu su procurile i prve dvije fotografije igre koje možete vidjeti u nastavku, a je li Activision ovaj put pripremio nešto stvarno novo i svježe te jesu li naučili iz svojih grešaka i možda se ugledali na konkurenciju (koja se također tematski vratila u prošlost), saznat ćemo tek kada igra izađe. Do tada čekamo najavu i nadamo se najboljem.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti