Čekate paket iz Kine? Nećete ga dobiti tako skoro

Ako ste u posljednje vrijeme naručivali s neke od kineskih internetskih trgovina i očekivali pakete ovih dana, vjerojatno ih neće dobiti.

Martina Čizmić | 01.02.2020. / 15:06

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Brojni Hrvati koji su iskoristili blagodati internetske kupovine i s različitih kineskih internetskih trgovina naručili različite predmete, neće ih tako skoro vidjeti u svojim rukama.

Naime, širenje koronavirusa po svijetu, dovelo je do problema u dostavi paketa iz te azijske države. Iako biste mogli pomisliti da je do problema došlo zbog zaštite zdravlja primatelja, to baš i nije u potpunosti točno.

Hrvatska pošta zaprimila je informaciju od zrakoplovnih prijevoznika KLM-a, Lufthanse LH i Turkish Airlinesa kako radi prevencije opasnosti od širenja koronavirusa letovi iz Narodne Republike Kine prema Republici Hrvatskoj neće prometovati do daljnjeg što će utjecati na uobičajeno poštansko poslovanje u razmjeni pošiljaka, stoji u objavi na stranicama Hrvatske pošte.

Dakle, ako ste u posljednje vrijeme naručivali s neke od kineskih internetskih trgovina i očekivali pakete ovih dana, vjerojatno ih neće dobiti. Bar još neko vrijeme.

Kad bi se situacija mogla promijeniti, nitko zapravo nije siguran. Pa kupcima preostaje ili strpiti se dok se situacija ne promijeni ili se orijentirati na neke malo bliže trgovine (i one koje imaju skladišta u Europi).

A ako ste među sretnicima koji su ovih dana primili paket i pitate se jeste li uz naručeno dobili i "poseban poklon" u obliku koronavirusa - nema razloga za strah. Koronavirus, prema trenutno dostupnim podacima, prenosi se direktnim kontaktom među ljudima i ne preživljava dugo izvan ljudskog tijela. Paketi su, još uvijek, sigurni. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti