CEO Microsofta najavio masovne otkaze za ljude iz mobilnog sektora

Satya Nadella je svojim zaposlenicima najavio masovne otkaze, piše Business Insider. Kao posljedica na ovaj potez Microsoft predviđa uštedu u...

Viktor Gabaj Viktor Gabaj | 08.07.2015. / 18:35

CEO Microsofta najavio masovne otkaze za ljude iz mobilnog sektora

Prema pisanju Business Insidera Satya Nadella je svojim zaposlenicima najavio masovne otkaze. Kao posljedica na ovaj potez Microsoft predviđa uštedu u vrijednosti od 7.6 milijardi američkih dolara u narednom kvartalu, što bi pogodovalo razvoju novih modela iz Microsoft Lumia linije.

Kao još jedan razlog ove odluke mogla bi biti i statistika koja ne ide baš u prilog Microsoftu i njihovom Windows Phoneu koji je nekad držao osebujan dio kolača na tržištu pametnih telefona, a koja kaže kako ovaj operativni sustav u posljednje vrijeme gubi sve više korisnika.  Nadella je danas svojim zaposlenicima najavio ukidanje 7800 radnih mjesta u sektoru zaduženom za razvoj pametnih telefona, a time će završiti i otpis 7,6 milijardi dolara potrošenih za kupnju Nokijinog odjela Devices & Services. 

Od danas je Microsoft Edge službeni web preglednik u Windowsima 10

Ono za što se vjeruje kako će podići popularnost Windows Phonea je lansiranje novih modela iz Lumia serije koji bi trebali vrtjeti novopečeni Windows 10 operativni sustav koji samo što nije "isplivao", a hoće li novi modeli uspjeti vratiti izgubljeni dio tržišnog kolača - vrijeme će pokazati. 

Foto: Business Insider

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti