CES 2011 najnoviji smartphone uređaji

Ove godine na sajmu CES 2011 predstavljeni su dugoočekivani smartphone uređaji impresivnih karakteristika.

Zimo Zimo Damjan Tomšić | 08.01.2011. / 20:15

CES 2011 najnoviji smartphone uređaji

Ove godine na sajmu CES 2011 predstavljeni su dugoočekivani smartphone uređaji impresivnih karakteristika.

HTC je tako predstavio svoju novu liniju 4G Android uređaja ThunderBolt, Evo Shift i Inspire. Motorola je također predstavila 3 nova uređaja, a to su Motorola Atrix, Droid Bionic i Motorola Cliq 2. Dok je LG predstavio svoj dvojezgreni LG Optimus 2X o kojem smo već pisali i LG Optimus Black. U daljnjem tekstu pogledajte slike i kratak opis najboljih smartphone uređaja 2011. godine.


Motorola Atrix


Motorola Atrix je sa svojim 1GHz dvojezgrenim procesorom najjači od 3 predstavljena Motorolina mobitela. Atrix tako ima 1GB RAM memorije, 4 inčni gHD ekran rezolucije 960 X 540 piksela i vrti se na Android 2.2 OSu. Podržava HSPA+, ima prednju i stražnju kameru, biometrički čitač otisaka prstiju, bateriju od 1930mAh i 16 GB interne memorije za pohranu podataka, plus microSD slot za nadogradnju.


Motorola Droid Bionic


Motorolu Droid Bionic pokreće 1GHz dvojezgreni procesor, 512 MB RAM memorije, ima 4.3 inča gHD ekran, stražnju 8 MP kameru i prednju kameru, a također će podržavati i novu Verizonovu LTE 4G podatkovnu mrežu.


Motorola Cliq 2


Motorola Cliq 2 je solidna nadogradnja prve Cliq verzije. Pokreće ju 1GHz procesor, ima 3.7 inča ekran, podršku za HSPA+, kliznu QWERTY tipkovnicu i 5.5 MP kameru. Pokreće je Android 2.2 OS, a također ima podršku za WiFi.


HTC/Verizon ThunderBolt


HTC ThunderBolt dolazi sa duboko integriranom Skpe tehnologijom i ima 4.3 inča ekran sa najnovim HTC Sense tehnologijom. Stražnja kamera je razlučivosti 8 MP, a pokreće ga Android 2.2 OS.


HTC EVO Shift


HTC EVO Shift je relativno mali low-end uređaj sa ekranom od 3.6 inča i bez prednje kamere. Ima kliznu QWERTY tipkovnicu i stražnju kameru od 5.5 MP, a pokreće ga Android 2.2 OS.


LG Optimus 2X


O LG Optimusu 2X već smo pisali, no najvažnije je reći da ga pokreće snažan nVidijin dvojezgreni procesor Tegra 2, ima mogućnost snimanja Full HD videa i da na sebi ima HDMI priključak.


LG Optimus Black


LG Optimus Black je jedan od najtanjih smartphone uređaja na svijetu sa svojih 9.2 mm debljine. Dolazi sa Android 2.2 sustavom sa mogućnošću nadogradnje na na Android 2.3 Gingerbread sustav.  Odlikuje se mogučnošću snimanja HD videa, ima prednju kameru, podršku za WiFi i 3G.


LG Revolution


Specifikacije LG Revolutiona su nam zasad još nepoznate, no izgleda poprilično dobro, a izgleda da će podržavati Verizonovu 4G mrežu.


Samsung Infuse


Samsung Infuse 4G je uz Motorolu Droid X jedan od najvećih mobitela, a sam ekran mu je Super AMOLED veličine 4.3 inča. Ima 1.2 GHz Hummingbird procesor, 8 MP stražnju kameru i 1.3 MP prednju kameru i naravno pokreće ga Android OS.


Sony Ericsson Xperia Arc


Xperia Arc ima blago zakrivljenu stražnju stranu koja definira konture samog telefona, a debljina joj je samo 8.3 mm na njezinom najtanjem dijelu. Pokreće ju Andoroid 2.3 Gingerbread OS koji se vrti na njezinom 1 GHz Qualcomm procesoru, a ekran joj je veličine 4.2 inča. Također ima vrlo odličnu stražnju kameru rezolucije 8 MP sa Exmor R senzorom.

[Photos via Wired]

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti