SanDisk predstavio najmanji USB-C flash drive na svijetu

SanDisk ima prototip onoga što bi trebao biti najmanji USB-C flash disk na svijetu.

Monika Nožić Monika Nožinić | 09.01.2018. / 18:09

Foto: SanDisk

Na najvećem sajmu elektronike (CES), koji se svake godine održava u Las Vegasu, među svim televizorima, prijenosnim računalima i raznim drugim gadgetima, sve je veći izbor mini uređaja za ogromnu pohranu podataka.

Tako je i kompanija SanDisk na ovogodišnjem sajmu CES 2018 predstavila najmanji USB-C flash drive čija memorija iznosi 1 TB.

Da ne bi bilo zabune, ovo nije flash drive s najvećom memorijom jer ta titula pripada prošlogodišnjem Kingston Data Traveler Ultimate GT-u, čija memorija iznosi 2 TB, nego je riječ o trenutno najmanjem USB-C flash driveu s memorijom od 1 TB.

SanDiskov radni prototip u potpunosti je USB 3.0 zamijenio USB-C tehnologijom, tako da će korisnici moći direktno prebaciti sadržaj na računalo ili pametni telefon s operativnim sustavom Android.

Budući da je Flash drive trenutno prototip, za sada nije poznato kada će se pojaviti na tržištu i po kojoj cijeni. No, s obzirom na to da je cijena USB-C SSD u punoj veličini od 1TB već sada 350 dolara (oko 2200 kuna), teško je zamisliti da će SanDiskov model biti pristupačniji.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti