Četiri must-see aplikacije za 9/11

Na današnji dan 2001. godine dogodio se '9/11' i rušenje WTC tornjeva. Svijet se u deset godina od tada do danas

Zimo Zimo Barbara Slade | 11.09.2011. / 09:52

Četiri must-see aplikacije za 9/11

Na današnji dan 2001. godine dogodio se '9/11' i rušenje WTC tornjeva. Svijet se u deset godina od tada do danas nezanimislivo promijenio. Politiku na stranu, svašta se promijenilo.

Dobili smo uređaje poput iPhonea koji su nam u potpunosti izmijenili doživljaj telefona, interneta i općenito svijeta u kojem živimo. Danas korisnik može na poseban način doživjeti događaj koji se dogodio.

Preporučujemo četiri aplikacije za iPhone i iPad koji donose fotografije, priče i činjenice o tom događaju.

Explore 9/11: Posebnost ove aplikacije leži u tome što su je izradili dizajneri Memorijalnog muzeja 9/11 kako bi posjetitelji pojačali doživljaj Ground Zero mjesta. Pomoću 'augmented reality' tehnike, korisnik dobiva sasvim novu dimenziju. Uperi svoj iPhone prema nekoj lokaciji, fotografija ju, a aplikacija preko nje nacrta različite prizore kakvi su postojali 2001. godine

110 Stories: Također koristi “augmented reality” tehniku tako da korisnik može doživjeti što je zapravo bilo na mjestu gdje je on sada.

9/11 for iPhone: Sadrži preko 1200 fotografija i video materijala o 11. rujnu 2011. godine, snimljenih u New Yorku, Washingtonu i Shanksvilleu. Korisnik može i fotografirati.

The 911 Memorial: tekstovi, fotografije, videomaterijali i infografike odlično služe u istraživanju konstrukcije WTC tornjeva.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti