Combis konferencija: U Šibeniku se održava jedan od najvećih regionalnih tehnoloških susreta

U Šibeniku je u tijeku veliki regionalni tehnološki susret, Combis konferencija koja ruši rekorde po broju sudionika.

Bojan Kosijer | 28.09.2017. / 18:22

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Jedanaesto izdanje Combis konferencije, jednog od najvećih regionalnih tehnoloških susreta, započelo je u srijedu u Šibeniku i ponovno srušilo rekord po broju sudionika. Ovogodišnji moto konferencije je Challenge the future, odnosno izazovi budućnost. Prvog dana velik interes publike izazvalo je predavanje docenta, doktora znanosti Roberta Kopala s temom analize socijalnih mreža.

Više od 95 posto posjetitelja prošlogodišnje Combisove konferencije svoje je mjesto rezerviralo i na njezinu 11. izdanju, na kojem su ih organizatori željeli potaknuti na razmišljanje i propitivanje budućnosti IT-ja.

Koje nam tehnologije donose sreću i zadovoljstvo, a koje su one kojih se pribojavamo, odnosno hoće li nas umjetna inteligencija u budućnosti potpuno zamijeniti, objašnjava Igor Dužević, tehnički direktor, i nastavlja:

Svakako možemo očekivati u budućnosti stvari koje će nam olakšavati našu svakodnevicu, ali opet s druge strane moramo paziti da ne izgubimo ljudski dodir, kako s tehnologijom, tako i s našim korisnicima, kaže.

Prvog dana trodnevne konferencije najveće zanimanje je izazvalo predavanje docenta, doktora znanosti Roberta Kopala s temom analize socijalnih mreža.

Nadam se da se ljudima svidjelo vidjeti kako mi oblikujemo mreže, kako mreže oblikuju nas, kako prijatelji prijateljeva prijatelja utječu na nas, što je to šest stupnjeva utjecaja, kolika je udaljenost između bilo koje dvije osobe na kugli zemaljskoj, odnosno i u Hrvatskoj, što su to uopće influenceri, dakle lideri i tako dalje, objasnio je doc. dr. sc. Robert Kopal.

Uz ozbiljne IT teme, bilo je i onih opuštajućih.

To su radionice, primjerice, kuhanja piva, zatim razvoj profesionalnih komunikacijskih vještina, rad na networkingu i slično, nabraja Bojan Alikavazović, sistemski inženjer za područje računalne sigurnosti.

Ne sumnjamo u to da će se organizatori Combisove konferencije još više potruditi i za novo izdanje pripremiti još bolja predavanja koja će ponovno privući rekordan broj sudionika.


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti