CookUp - platforma koja želi spojiti kuhare amatere i gladne ljude

CookUp se planira pozicionirati unutar tržišta naručivanja i konzumiranja hrane van kuće, a korisnicima će biti dostupan kao internetska stranica i mobilna aplikacija razvijena na blockchain tehnologiji.

Martina Čizmić | 10.04.2018. / 16:40

CookUp (Foto: CookUp) (Foto: CookUp)

U Zagrebu je predstavljen zanimljiv projekt koji bi na jednom mjestu trebao okupiti one koji vole pripremati hranu, one koji ju vole konzumirati ali ne znaju ili nemaju vremena pripremiti hranu i humanitarnu komponentu.

CookUp je platforma za povezivanje ljudi koji kuhaju sa svima koji žele kvalitetan obrok, a predstavljen je kao revolucija u kuhanju namijenjena globalnom tržištu. Iako je predstavljanje projekta održano u Hrvatskoj, prvo tržište na kojem žele pokrenuti ovu platformu biti će SAD. Točnije Kalifornija i to zbog cijelog niza razloga.

Kako su objasnili predstavnici digitalne agencije Mint Media iz Dubrovnika, koja je razvila ovu ideju, zakonodavni okvri za pripremanje hrane kod kuće i prodaju nešto je blaži nego u ostatku SAD-a i Europi.

CookUp korisnicima omogućava da uživaju u kvalitetnom i zdravom obroku bez gubljenja vremena na pripremu hrane, a kuharima entuzijastima da svoja znanja i vještine, bez potrebe za velikim ulaganjem, prezentiraju tržištu i tako ostvare dodatni izvor prihoda ili razviju novu karijeru, izjavio je Ivan Ivušić, CEO CookUp projekta.

CookUp (Foto: CookUp) (Foto: CookUp)

CookUp se planira pozicionirati unutar tržišta naručivanja i konzumiranja hrane van kuće, a korisnicima će biti dostupan kao internetska stranica i mobilna aplikacija razvijena na blockchain tehnologiji.

Na taj način ljudima se pruža sloboda da rade ono što vole, ponude svoje usluge tržištu i pritom ostvare dodatan izvor prihoda. S obzirom na to da do sada nisu imali tu mogućnost, CookUp ima potencijal napraviti globalnu revoluciju u području pripreme i konzumiranja hrane, kaže Ivušić.

 

Za razliku od klasičnih platformi za naručivanje hrane, CookUp će za plaćanje usluga koristiit CHEF tokene - virtualnu valutu koju će korisnici kupovati kroz aplikaciju kreditnom karticom, etherom (ETH) ili nekom drugom kriptovalutom. Vrijednost CHEF tokena određivat će tržište jer će biti izlistan na relevantnim kripto burzama te će se njime moći trgovati.

CHEF token, kako je pojasnio Ivušić, generirat će se putem TGE- a (token generation event) u maksimalnoj količini od 630 milijuna tokena. Zainteresirani će CHEF tokene moći kupiti tijekom CookUp ICO (inicijalne ponude novčića) koja započinje 5. svibnja i traje do 1. srpnja 2018.

Uz brojne savjetnike projekta, redom stručnjake iz svijeta blockchaina, IT-a marketinga i odnosa s javnošću, prava, obrazovanja, kulinarstva, uz CookUp je stala i hrvatska udruga Udruga za blockchain i kriptovalute (UBIK).

 

Jedan od ciljeva udruge UBIK je pomoći hrvatskim firmama koje žele raditi projekte na području blockchain tehnologije, da to rade u Hrvatskoj. Vjerujemo da će blockchain kroz pet godina biti standard i nema razloga da se jedna rastuća grana industrije u Hrvatskoj ne razvija, a mogla bi stvarati nova radna mjesta i plaćanje doprinosa i poreza u Hrvatskoj. Zato podržavamo projekt CookUp jer se nadamo da će tim Mint Medije utrti put da se i nadolazeći blockchain projekti rade u Hrvatskoj umjesto u inozemstvu, izjavio je Vlaho Hrdalo, predsjednik udruge UBIK i pravni savjetnik CookUpa.

 

Da bi projekt zaživio, tijekom ICO-a bit će potrebno prikupiti minimalni iznos od 7000 ETH, dok iznos od 22.500 ETH (hard cap) pruža mogućnost bržeg razvoja projekta i izlaska na planirana tržišta.

ICO-u prethodi proces Proof of care u kojem mogu sudjelovati svi simpatizeri CookUpa bez predznanja o kripto svijetu i blockchainu te bez ulaganja, dijeljenjem informacija o projektu na društvenim mrežama mogu ostvariti bonus u količini do 400.000 CHEF tokena, protuvrijednosti sto tisuća kuna. Sve što je potrebno napraviti je registrirati se na cookup.io i dijeliti projekt na društvenim mrežama.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti