Cubot X16S, ‘klasičan” uređaj s pristojnom cijenom i konfiguracijom

Cubot se već pokazao kao pouzdan proizvođač pametnih telefona, a sada imaju i novi model iz svoje serije X16.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 18.07.2016. / 08:38

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Naime, Cubot je objavio novi X16S, unaprijeđenu verziju svog pametnog telefona koji je prema kompaniji “klasičan uređaj s prihvatljivom cijenom i odličnom konfiguracijom.”

Pa krenimo redom. X16S dolazi s dvostrukim zaobljenim 2.5D staklom koji je danas defacto standard kada pričamo o pametnim telefonima. Zahvaljujući toj tehnologiji zaslon na 16S je vidljiv u 180 stupnjeva, dok je slučaj kod drugih uređaja 90 stupnjeva. Iako smo se nadali kako će rezolucija ekrana biti nešto veća, Cubot je zadržao gustoću piksela na 1280 x 720 i to u 5-inča.

Što se kamere tiče, Cubot 16S dolazi s 13MP stražnjom kamerom koja je sastavljena od 4 leće, te ima ugrađen ISP čip pomoću kojeg se smanjuju smetnje i povećava kvaliteta slike. Prednja kamera je 5MP.

Što se tehničkih karakteristika tiče, X16 se može pohvaliti s 3GB RAM-a, te četverojezgrenim 1.3GHz procesorom, a tu je i 16GB interne memorije proširive do 128GB uz pomoć kartice. Baterija od 2700mAh je sasvim solidna za uređaj ovakvog tipa i trebala bi izdržati cijeli dan na jednom punjenju (naravno ovo zavisi o tome koliko i na koji način koristite uređaj).

Sam uređaj je vrlo tanak, svega 7 mm, dok je kućište izrađeno od aluminija i magnezija kako bi dalo posebnu čvrstoću. Za one koji vole često prebacivati podatke s uređaja na uređaj, tu je i HotKnot, odnosno mogućnost prebacivanja podataka s uređaja na uređaj na način da se približe ekrani oba uređaja.

Za kraj spomenimo i naravno cijenu, pa tako Cubot X16 možete nabaviti za 120 dolara, što je 20% snižena cijena, a ukoliko želite ovaj uređaj, možete iskoristiti ovu priliku do 18. srpnja ove godine.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti