"Čudo od djeteta" osvojilo titulu svjetskog prvaka u igri koja je 13 godina starija od njega

Novi je prvak 16-godišnjak koji je pobijedio dosadašnjeg sedmerostrukog pobjednika Jonasa Neubauera.

Martina Čizmić | 24.10.2018. / 13:50

Finale svjetskog prvenstva u Tetrisu (Foto: CTWC/Twitter) (Foto: CTWC/Twitter)

Tetris je u jednom trenutku bio jedna od najpopularnijih računalnih igara. Igralo ga se na konzolama, računalima, ručnim konzolama, a kasnije i na pametnim telefonima.

Iako danas više nije toliko popularan kao prije, još uvijek ima brojne poklonike koji međusobno odmjeravaju snage na velikim turnirima.

Tako je svjetski prvak u klasičnom Tetrisu (a to je verzija Tetrisa kakvu se moglo igrati na starim konzolama) prije nekoliko dana postao Joseph Saelee.

Samo po sebi, to nije ništa neobično, dok ne saznate da se radi o 16-godišnjaku koji je pobijedio dosadašnjeg sedmerostrukog pobjednika Jonasa Neubauera. I to u verziji igre koja je 13 godina starija od Saeleea.

Treba spomenuti i da je novi prvak u finalu pobijedio japanskog majstora Koryana te bivšeg svjetskog prvaka Harrya Honga, koji se upisao u povijest kao prvi igrač koji je ostvario najveći mogući razultat od 999,999 bodova.

Kako je izgledalo kad je "čudo od djeteta", kako ga nazivaju, postao novi prvak u Tetrisu, možete pogledati i sami, a onda odigrajte jednu turu Tetrisa. Tko zna, možda se i među vama skriva budući svjetski prvak.

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti