Testiranje u virtualnim uvjetima postalo je gotovo normalno kad je u pitanju razvoj automobila, zrakoplova, brodova, ali i brojnih drugih predmeta. Ne samo da tako proizvođači mogu unositi izmjene i promjene u sam dizajn i prije no što je predmet ili vozilo prvi put izrađeno već i mogu predvidjeti kako će se to vozilo ili predmet ponašati u različitim uvjetima.

Tako su i u Goodyearu odlučili upotrijebiti simulator vožnje ne bi li poboljšali svoj proces virtualnog razvoja automobilskih guma.

Kako su pojasnili iz Goodyeara, simulatori vožnje omogućit će razvoj različitih modela guma koje će potom moći biti testirane i provjerene u ranom razvojnom ciklusu, čime će se identificirati gume najboljih performansi i prije no što se napravi prvi prototip. To će uvelike ubrzati njihov razvoj i omogućiti da gume budu spremne u trenutku kad ih proizvođači novih automobila budu tražili.

Ovaj nivo simulacije omogućava nam prednost u tehnološkom smislu. Uvijek tražimo kako ubrzati razvojni proces i zadržati naš status među kupcima, istaknuo je stariji potpredsjednik u Goodyearu Chris Helsel.

Inače, DiM250 DYNAMIC Driving Simulator bit će instaliran u Goodyearovu inovacijskom centru u Colmar-Bergu u Luxembourgu i to je drugi takav simulator u Goodyearu. Drugi se nalazi u Akronu u saveznoj državi Ohio u SAD-u.

U oba centra naši će se inženjeri oslanjati na digitalne blizance važnih trkaćih staza poput Nurburgring Nordschleife, Virginia International Raceway i Idiada Spain Proving Grounds kako bismo razvili napredne modele CDTire formata iz Fraunhofer Instituta, pojasnili su iz Goodyeara.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju