Dell predstavio najnovija rješenja za edge sustave svih veličina

Nova tehnološka rješenja namijenjena izgradnji nova IT infrastrukture na edge lokacijama.

Martina Čizmić | 18.10.2021. / 17:15

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Dell je na virtualnom događaju „Dell Technologies Summit“ predstavio najnovije edge inovacije i tehnološka rješenja namijenjena pojednostavljivanju implementacije, kao i stvaranju veće vrijednosti od prikupljenih i procesuiranih podataka izvan tradicionalnih podatkovnih centara te javnog clouda, što uključuje velike sustave i udaljene lokacije pa sve do lokacija u maloprodaji te proizvodnih pogona.

Kako su istaknuli prilikom predstavljanja, inovacije uključuju Dell EMC VxRail satelitske čvorove, Dell Technologies verificirani dizajn za proizvodnju edge rješenja pomoću Litmus sustava, Dell EMC Edge Gateway te Dell EMC platformu za streaming podataka.

Edge je sljedeće veliko tehnološko poglavlje: nalazi se svuda oko nas, a koristi se bilo gdje od maloprodaje pa sve do proizvodnje, stvaranju pametnih gradova, kao i u bolnicama. Zato smo kao tvrtka fokusirani na razvoj inovativnih, ali opet jednostavnih rješenja kako bi organizacije mogle obrađivati podatke što bliže svojem izvoru, donositi brže odluke, poboljšati rezultate te potaknuti napredak, izjavio je Michael Dell, predsjednik i izvršni direktor tvrtke Dell Technologies.

Prema istraživanju kuće IDC, predviđa se da će 50% nove IT infrastrukture biti implementirano na edge lokacijama do 2023. Dell čini velik udio tržišta u ovom segmentu čime oblikuje razvoj edge tehnologija, gdje čak 69% kompanija prema Fortune 100 listi već koristi Dellova rješenja

Na događaju su predstavljeni Dell EMC VxRail satelitski čvorovi koji omogućavaju primjenu VxRail operativnog modela i efikasnosti na edge lokacijama. Sada vertikalni sustavi poput maloprodaje, proizvodnje te poslovanja na daljinu mogu početi koristiti VxRail tehnologiju. Kao jedino HCI rješenje koje je izrađeno u suradnji s VMRare-om, VxRail satelitski čvor automatizira dnevne operacije, praćenje zdravlja sustava kao i cikluse rada bez potrebe za tehničkim i specijaliziranim resursima.

Predstavljen je i poseban Dell Technologies verificirani dizajn za proizvodnju Edge rješenja pomoću Litmusa za proizvodnju edge rješenja bez potrebe dodatnog programiranja. Time proizvođači mogu donijeti brze odluke za popravak, poboljšati proces proizvodnje te uštedjeti na troškovima pomoću analize podataka i centraliziranog sustava menadžmenta kojeg pokreće Litmus Industiral IoT edfe platforma. Izrađeno na Dell EMC VxRail PowerEdge serverima s mogućnosti korištenja VMware Edge Compute Stack tehnologije, ovo je drugo rješenje tvrtke Dell Technologies koje pruža efikasnost u kompleksnosti izrade edge sustava.

Na događaju je predstavljen i Dell EMC Edge Gateway za sigurno povezivanje višestrukih edge uređaja unutar OT i IT okruženja uz pomoć kvalitetnog uvida u sustav. Dell EMC Edge Gateway s podrškom za 5G mrežu ne koristi ventilaciju može izdržati industrijske uvjete rada na temperaturi između -15 i 60°C. Uz korištenje devete generacije Intel Core procesora, Dell EMC Edge Gateway pruža podršku za pohranu i računalne mogućnosti za procesuiranje lokalnih podataka i analitičkih aplikacije, što je korisno za upravljanjem procesom procesuiranja i prikupljanja podataka. Osim toga, predstavljena je i Dell EMC platforma za streaming podataka (SDP) koja pruža poboljšanju optimizaciju GPU-a za streaming videosadržaja unutar okruženja nižih latencija i FPS-a za podršku Dell EMC VxRail i PowerEdge serverse analitike u stvarnom vremenu. Rezultat je mogućnost da tvrtke počnu s manjom jačinom sustava kojeg kasnije mogu lako prilagođavati s obzirom na IT potrebe.

Tehnološki lideri imaju sve veći izazov u pronalasku adekvatne infrastrukture za menadžmenta podataka na edge lokacijama, kao i adekvatna rješenja za iskorištavanje potpune vrijednosti podataka tijekom donošenja ključnih odluka. Upravo edge portfelj tvrtke Dell Technologies koji uključuje infrastrukturu, PC rješenja te usluge pomaže organizacijama svih veličina da uistinu mogu temeljito koristiti podatke, rekao je Matthew Eastwood, viši potpredsjednik, IDC.
 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti