Dell predstavio najtanji tablet na svijetu!

U vrijeme dok su sve oči bile uperene u Appleove nove proizvode, Dell je predstavio novi Android tablet, ujedno i najtanji na svijetu s impresivnim mogućnostima.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 12.09.2014. / 08:28

Dell predstavio najtanji tablet na svijetu!

U vrijeme dok su sve oči bile uperene u Appleove nove proizvode, Dell je predstavio novi Android tablet, ujedno i najtanji na svijetu s impresivnim mogućnostima. 

Dell je doslovce promašio tržište tableta, no malo po malo vraća se na pravi put, točnije rečeno, od kada je Michael Dell natrag preuzeo i privatizirao kompaniju. Na Intelovom događaju za developere u San Franciscu, Dell je predstavio novi Venue 8 7000 seriju tableta, dok je Venue 8 7840 (ne znam zašto još uvijek koriste takva imena) uređaj zaslona veličine 8.4 inča s rezolucijom 2560 x 1600 OLED ujedno i najboljim ekranom na tržištu tableta. 

Uređaj dolazi s Android 4.4 operativnim sustavom, procesorom brzine 2.33GHz Intel Atom, WiFi te 32GB memorije koja se može proširiti pomoću microSD kartice. Punjenje se obavlja preko microUSB-a a na tržište bi mogao stići za vrijeme blagdana. Cijena za sada još nije poznata. 

Ono po čemu je ovaj tablet poseban je to što koristi Intelovu RealSense tehnologiju, koja se prema Intelovim riječima može opisati na sljedeći način: 

“Intel RealSense Snapshot napredno je fotografsko rješenje kojim se stvara dubinska karta visoke razlučivosti koja omogućuje mjerenje, promjenu fokusa i primjenu selektivnih filtara jednostavnim dodirom prsta. Omogućit će nove značajke i nove načine korištenja tablet-uređaja te otvoriti nove kreativne obzore za razvojne inženjere i potaknuti stvaranje aplikacija koje će promijeniti interakciju korisnika i fotografija.” 

Gizmodo je napravio kratki GIF koji jasno pokazuje moć Intelovog RealSensea, a jasno je vidljiva sličnost s Lytro kamerama. 

 

Sve u svemu, Dell se polako ali sigurno vraća na velika vrata, iako malo kaska za konkurencijom, kompanija bi itekako mogla stati rame uz rame trenutno vodećem Samsungu, Sonyju, Appleu i mnogim drugim proizvođačima.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti