Dell spašava Sharp investicijom vrijednom 240 milijuna dolara?

Dionice Sharpa naglo su skočile na tokijskoj burzi nakon što je Wall Street Journal izvijestio o razgovorima koji se vode s američkom kompanijom Dell u vezi investicije.

Zimo Zimo Matija Zlatarek | 29.11.2012. / 15:41

Dell spašava Sharp investicijom vrijednom 240 milijuna dolara?

Sharp, japanski proizvođač elektroničkih uređaja, već prije je upozorio da postoji mogućnost da tvrtka ne preživi trenutne gospodarske i tržišne uvjete. Međutim, dionice Sharpa naglo su skočile na tokijskoj burzi nakon što je Wall Street Journal izvijestio o razgovorima koji se vode s američkom kompanijom Dell u vezi investicije.

Investicija bi trebala biti u vrijednosti od 240 milijuna dolara, međutim nikakvi izvori informacije nisu poznati, niti je vijest potvrđena, piše Business Insider. Ova vijest dolazi nakon što je propao dogovor Sharpa i Foxconna oko investicije 67 milijardi jena (oko 850 milijuna dolara) tajvanske korporacije u Sharp.

Ranije ovog mjeseca, Sharp je 'izrazio sumnju' u svoju mogućnost da preživi nakon što je prognoziran gubitak za ovu godinu od čak 450 milijardi jena (oko 5,5 milijardi dolara). Sharp ukida radna mjesta, od radnika traži odlazak u prijevremenu mirovinu, smanjuje plaće i rasprodaje imovinu kako bi se spasio.

Atsushi Yoshida, glasnogovornik Sharpa, rekao je tvrtka nije bila izvor ove vijesti, te da još ništa nije odlučeno. S druge strane, Dell 'ne komentira glasine i špekulacije', u e-mailu je napisala Kim Otzman, glasnogovornica Della.

Ovo je još samo jedno nagađanje o Sharpovom novom partneru, a uskoro ćemo saznati je li ono istinito. Već prije, u medijima su kao partneri Sharpa spominjani Intel, Qualcomm, Hewlett-Packard, Microsoft, Google i Apple, no do danas nikakve informacije nisu službeno potvrđene.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti