Demo Day Algebra LAB-a pokazao startupove koji su već daleko u budućnosi sa svojim projektima

Žiri koji je odlučivao o najboljima sastojao se od uglednih poduzetnika, poduzetničkih anđela, investitora, ali i predstavnika uspješnih domaćih tvrtki.

Martina Čizmić | 09.05.2022. / 09:58

Darko Jurić, Hands.js (Foto: Algebra LAB)

14. generacija polaznika Algebra LAB startup inkubatora predstavila je, nakon višemjesečnog rada, svoje projekte na Demo Dayu. Timovi mladih poduzetnika svoje su projekte predstavili žiriju, investitorima i publici, ali i kolegama iz SPOCK inkubatora Fakulteta elektrotehnike i računalstva.

U kategoriji The Best Business Case odlukom stručnog žirija pobjedu je odnio tim Hands.js iz programa Algebra LAB startup inkubatora. Darko Jurić, osnivač pobjedničkog startupa, razvija softversko rješenje slično onome koje smo mogli vidjeti u filmu „Minority Report“ -  softverska biblioteka ugrađuje se u web-preglednik, i putem kamere detektira pokrete rukama, koje zatim automatski prevodi u akcije (listanje slajdova prezentacije iz daljine uz pomoć gesti ruku, puštanje glazbe ili video sadržaja na daljinu, listanje stranica e-knjige, itd.). Primjene ovakvog rješenja su neograničene – primjenjiv je u kućanstvu (ruke zauzete kuhanjem ili nečim drugim, a morate zatvoriti neku aplikaciju ili odgovoriti na poziv – ova aplikacija to omogućuje), za invalide, u zdravstvu, umjetnoj i proširenoj stvarnosti i brojnim drugim područjima.

U kategoriji The Best Pitch nagradu je odnio projekt tima NADES Design iz FER-ovog SPOCK inkubatora. Kristina Radošević, Marina Cvjetko Bubalo, Manuela Panić, Mia Radović i Martina Bagović mlade su znanstvenice koje se bave „zelenom kemijom“, konkretno, ekološkim otapalima koja imaju široku primjenu u industriji i ekološka su zamjena za mnoga ekološki štetna industrijska otapala.

Završnica Algerba Startupa praktično je pokazala što je sve moguće kada se ideje, čak i one najambiciioznije, razvijaju u modernim edukacijskim ekosustavima poput Algebra LAB-a ili FER-a. Tim Algebra LAB-a još je jednom potvrdio svoju ulogu partnera startup idejama, koje pod vodstvom mentora postaju odlični proizvodi. Neki od njih imaju potencijal promjeniti svijet u kojem živimo, što su prepoznali i članovi žirija, utjecajni akteri hrvatske startup i financijske zajednice, izjavio je doc. dr. sc. Leo Mršić, direktor Algebra LAB-a.

Žiri koji je odlučivao o najboljima sastojao se od uglednih poduzetnika, poduzetničkih anđela, investitora, ali i predstavnika uspješnih domaćih tvrtki. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti