Rapidno povećanje količine podataka postaje sve veći problem, pogotovo ako svakodnevno koristite nekoliko uređaja, primjerice, stolno računalo, prijenosnik, tablet, smartphone...  Onima koji koriste Appleove uređaje, stiglo je sjajno rješenje.

U redu, sinhronizacija i dijeljenje datoteka među više uređaja nije nikakva novost, postoji na desetke manje ili više kvalitetnih i pouzdanih cloud servisa koji vam to omogućuju. Ali, DeskConnect , namijenjen isključivo korisnicima Appleovih gadgeta i računala, "gađa" tamo gdje je to zapravo najpotrebnije, bazirajući se na pouzdanost i jednostavnost. A to je u hrpi linkova, dokumenata, datoteka i fotografija s kojima se svakodnevno "borimo" praktički presudna karakteristika. Što jednostavnije i brže, to bolje, filozofija je koju slijede autori DeskConnecta.

Dovoljno je sve svoje uređaje registrirati na DeskConnect i nakon toga stvari postaju ekstremno jednostavne. Svi vaši uređaji će biti vidljivi u aplikaciji, neovisno o tome radite li recimo na prijenosniku i iPhoneu ili stolnom računalu u kombinaciji s iPadom. Svi vaše datoteke, neovisno o kojim se ekstenzijama radi, spremne su za dijeljenje jednim klikom ili tapom. Primjerice, ako ste naletjeli na savršenu web stranicu i želite je imati dostupnu na svim uređajima, dovoljno je u izborniku odabrati stavku koja vam omogućava da link pošaljete na vaš iPhone, iPad, MacBook i to je to.

Ako već koristite neki od navedenih cloud servisa za pohranu i sinhronizaciju, developeri DeskConnecta su mislili i na to, pa su neke od najpopularnijih, poput Dropboxa, GoogleDrivea ili Evernotea integrirali u ovu aplikaciju. Prvo pitanje koje se logički nameće kod ove sjajne aplikacije jest hoće li i kada biti dostupna i za druge OS-ove? Za sada odgovora nema, ali oni koji su u pod Apple nebom, mogu već sada preuzeti aplikaciju klikom na donje linkove, ovisno o tome koji uređaj koriste.

DeskConnect iOS       DeskConnect Mac

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju