Digitalni asistent Andrija odsad odgovara i na pitanja roditelja školaraca

Novi model dostupan je u okolnostima početka školske godine, kada se većina učenika nakon ljetnih praznika, ali i prošlogodišnje online nastave, vraća u školske klupe uz poštivanje epidemioloških mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Hina | 07.09.2020. / 16:25

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Digitalni asistent Andrija početkom nove školske godine razvio je novi model namijenjen roditeljima čija djeca kreću u školu, kako bi ih savjetovao kod dvojbe u vezi s koronavirusom, o tome može li njihovo dijete ići u školu ili treba ostati kod kuće, kazao je Hini epidemiolog Branko Kolarić.

Andrija je digitalni asistent Ministarstva zdravstva RH na WhatsAppu za pomoć u borbi protiv koronavirusa. Pomaže hrvatskim epidemiolozima i cijelom zdravstvenom sustavu u kontroli epidemije COVID-19.

Andrija će odgovarati na razna pitanja roditelja, poput što napraviti kada dijete dobije temperaturu ili ako je netko u razredu ili obitelji u samoizolaciji, kazao je u ponedjeljak Kolarić, voditelj tima stručnjaka koji su sudjelovali u razvijanju aplikacije Ministarstva zdravstva.

Novi model dostupan je u okolnostima početka školske godine, kada se većina učenika nakon ljetnih praznika, ali i prošlogodišnje online nastave, vraća u školske klupe uz poštivanje epidemioloških mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Roditeljima treba pomoć u razumijevanju tih mjera, u prepoznavanju simptoma eventualne zaraženosti kod djeteta ili u kućanstvu te im treba jasna uputa što učiniti u takvim situacijama, kazao je Kolarić dodavši da je digitalni asistent Andrija u mogućnosti pomoći roditeljima.

Komunikaciju s digitalnim asistentom Andrija moguće je uspostaviti na aplikaciji WhatsApp slanjem ključne riječi “Pozdrav” na broj +385 99 775 3049 koji je potrebno najprije spremiti u imenik.

Također, servis se može aktivirati na internetskoj stranici. Nakon započete komunikacije u virtualnom razgovoru s asistentom dodana je opcija "Provjeriti može li dijete u školu", nakon čega se korisnicima kroz postavljena pitanja daju odgovarajući savjeti i upute.

Digitalni asistent Ministarstva zdravstva Andrija ime je dobio po ocu preventive dr. Andriji Štamparu, koji je postavio temeljne principe javnog zdravstva primijenjene diljem svijeta.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti