Disneyjev istraživački laboratorij radi na preciznom 3D printu vaše glave

U Disneyu rade na specifičnoj tehnologiji koja bi u skorije vrijeme omogućila vjeran 3D prikaz vaše glave, s posebnim naglaskom na kosu, boje pa čak i bradu.

Zimo Zimo Ivan Galgoci | 11.08.2014. / 10:35

Disneyjev istraživački laboratorij radi na preciznom 3D printu vaše glave

U Disneyu rade na specifičnoj tehnologiji koja bi u skorije vrijeme omogućila vjeran 3D prikaz vaše glave, s posebnim naglaskom na kosu, boje pa čak i bradu. Prvi korak je potpuno skeniranje lica uz najmoderniju tehnologiju kako bi dobili vjeran 3D model, kojeg je potom moguće naknadno stilizirati po obliku i boji. Slijedi fizička reprodukcija koristeći moderne, 3D printere, a krajnji rezultat je točna preslika vas na dan kad ste se pojavili; s frizurom u određenoj boji te brkovima ili bradom.

Poseban naglasak dan je na apliciranje kose, što se do sada pokazalo najizazovnije, ali inženjeri iz Disneyja uspjeli su riješiti problem na elegantan način (umjesto printanja pojedinih vlasi, koriste tehniku kakvom se nekad koristio Michelangelo). Pomoću ovog sustava moguće je reproducirati i vunene šalove ili plišane igračke. Jesu li ove vlastite biste u 3D printu nekakva vrsta futurističkih selfija, ili samo još jedan način zarade od od nepresušnog broja posjetitelja Disney Worlda diljem svijeta? Očekujemo vaše mišljenje u komentarima ispod teksta!

Izvor: Engadget

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti