DJI predstavio DJI Spark – dron kojim se upravlja pokretima rukom

Osim DJI Sparka, u portfoliju DJI-ovih proizvoda nalazi se i Mavic Pro te Osmo Mobile

Martina Čizmić | 10.08.2017. / 18:27

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

DJI je predstvio najnoviji model lakog drona DJI Spark. Ovaj jednostavni dron opremeljen je minikamerom, a glavna mu je značajka što se njime može upravljati pokretima ruke. 

Zahvaljujući maloj veličini i težini od svega 300 grama, lako je prenosiv i stane u gotovo svaku torbu. Uz minikameru moguće je snimati fotografije razlučivosti 12 megapiksela i optički stabiliziran video u rezoluciji HD 1080 p.

Osim DJI Sparka, u portfoliju DJI proizvoda nalazi se i Mavic Pro te Osmo Mobile.

Mavic Pro kompaktni je dron opremljen s 4K kamerom za stabilizaciju slike i sustavom za vizualnu navigaciju. Domet mu je čak 7 km, a može ostati u zraku gotovo pola sata. Uz FlightAutonomy može pozicionirati, navigirati i planirati rute drona, što mu omogućuje da izbjegne prepreke u različitim okruženjima pri brzinama i do 36 km/h. Kamera s autofokusom omogućuje fokusiranje s udaljenosti od samo 0,5 m i može se okrenuti za 90 stupnjeva kako bi snimala vertikalne selfije i video.

Osmo Mobile pretvara mobitele u precizne i inteligentne kamere. Korištenjem DJI-ove vlastite stabilizacije s troosnim gimbalom i tehnologijom SmoothTrack™, OsmoMobile omogućuje korisniku pametnog telefona da jednostavno snimi kvalitetne fotografije i video u pokretu, a u kombinaciji s aplikacijom DJI GO, fotografije i video profesionalne kvalitete mogu se prikazivati uživo ili dijeliti na različitim društvenim mrežama.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti