Dobili po prstima pa se uhvatili posla: Zoom uveo cijeli niz opcija koje će videorazgovore učiniti sigurnima

U Zoomu su posljednjih tjedana intenzivno radili na uvođenju novih sigurnosnih značajki. I čini se da su napravili dobar posao.

Martina Čizmić | 23.04.2020. / 12:48

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

U posljednja dva mjeseca aplikacije za videopozive i videokonferencije doživjele su pravu eksploziju popularnosti. Neke su već bile dobro poznate u svijetu (poput Skypea, Microsoft Teamsa ili Hangouta), dok su neke pravu popularnost ostvarile upravo zahvaljujući koronavirusu.

Jedna od tih je i Zoom, aplikacija koja postoji već nekoliko godina, no koja je postala poznata upravo tijekom izolacije zbog koronavirusa. Naime, broj korisnika je u samo nekoliko mjeseci porastao s 10 na 200 milijuna.

I dok su neki oduševljeni Zoomom i njegovim mogućnostima, drugi upozoravaju na cijeli niz sigurnosnih propusta koji su korištenje te aplikacije učinili riskantnim.

Toga su svjesni i u Zoomu pa su u posljednjem ažuriranju napravili velike pomake. Tako je Zoom 5.0 dobio cijeli niz sigurnosnih značajki među kojima je i 256-bitna enkripcija, bolja kontrola za "domaćine" poziva, jača zaštita lozinkom i brojne druge.

Nismo osmislili aplikaciju imajući na umu da će, u samo nekoliko tjedana, svaka osoba na planeti odjednom raditi, učiti ili družiti se iz svog doma. Sad imamo mnogo veći broj korisnika koji koriste naš proizvod na različite i neočekivane načine, što za nas predstavlja izazov o kojem nismo razmišljali kad smo stvarali ovu platformu, istaknuo je CEO Zooma, Eric Yuan kad je prije nekoliko tjedana uveo 90-dnevni moratorij na nove opcije u Zoomu, kako bi se developeri fokusirali na sigurnosne značajke.

Cijeli popis novih sigurnosnih značajki i što one točno znače, možete pročitati ovdje.

Izgleda da se moratorij pokazao uspješnim, jer Zoom je, zasad, uvelike poboljšao svoju sigurnost i sigurnost svojih korisnika.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti