Dodatna zarada je, pogotovo u današnje vrijeme, svakome dobrodošla, Bitcoini su (još uvijek) poprilično dobra oklada, pod uvjetom da imate dovoljno dobar hardver. Mudre glave su se, kao i uvijek, dosjetile koncepta koji bi mogao donijeti obostranu korist i kreatorima i onima koji će koristiti ovo posebno “računalo”. Radi se o kompaniji naziva “21” (https://21.co) koja je napravila prvo računalo koje ima “nativni hardver i softver koji je napravljen da podržava Bitcoin protokol”. Iz samog naziva “Bitcoin Computer” je zapravo sve jasno, ako namjeravate krenuti u “rudarenje” Bitcoina i zaraditi “nešto sa strane”, onda je ovo gotovo pa savršeno rješenje za vas, s obzirom da ne morate imati nikakvo posebno informatičko (pred)znanje, ali zato morate imati 400 američkih dolara.

Da je riječ o vrlo ozbiljnom projektu i proizvodu dokazuju i imena kompanija koje su dale potporu, jer tu su između ostalih Cisco i Qualcomm, svoje “prste” u svemu ima i suosnivač PayPala Peter Thiel… Radi se o doista ultimativnom rješenju, koje se stavlja u pogon brzo i jednostavno, bez ikakve potrebe za kupovinom, nabavkom ili slaganje bilo kakve dodatne komponente. Računalo je, naravno, bazirano na Linux OS-u, tu je SD kartica kapaciteta 128GB, integrirani Bitcoin protokol i sve ostalo što je potrebno za “rudarenje”. Za sada se primaju prednarudžbe i to putem Amazona a isporuka se očekuje 16. studenoga.

Stoga, ako ste namjeravali postati “rudar Bitcoina”, krenite na vrijeme. Za sada se računalo za Bitcoin ne može platiti - Bitcioinom - ali iz kompanije su najavili kako će uskoro biti omogućena i takva opcija.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju