Dodatna zarada: Uložite 400 USD i krenite s “rudarenjem” Bitcoina

Mnogi računalni “entuzijasti” su složili posebne “mašine” kojima je jedini smisao postojanja takozvano rudarenje Bitcoina, ako ne znate kako sami napraviti računalo za tu svrhu, stiglo je savršeno rješenje

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 22.09.2015. / 13:09

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Dodatna zarada je, pogotovo u današnje vrijeme, svakome dobrodošla, Bitcoini su (još uvijek) poprilično dobra oklada, pod uvjetom da imate dovoljno dobar hardver. Mudre glave su se, kao i uvijek, dosjetile koncepta koji bi mogao donijeti obostranu korist i kreatorima i onima koji će koristiti ovo posebno “računalo”. Radi se o kompaniji naziva “21” (https://21.co) koja je napravila prvo računalo koje ima “nativni hardver i softver koji je napravljen da podržava Bitcoin protokol”. Iz samog naziva “Bitcoin Computer” je zapravo sve jasno, ako namjeravate krenuti u “rudarenje” Bitcoina i zaraditi “nešto sa strane”, onda je ovo gotovo pa savršeno rješenje za vas, s obzirom da ne morate imati nikakvo posebno informatičko (pred)znanje, ali zato morate imati 400 američkih dolara.

Da je riječ o vrlo ozbiljnom projektu i proizvodu dokazuju i imena kompanija koje su dale potporu, jer tu su između ostalih Cisco i Qualcomm, svoje “prste” u svemu ima i suosnivač PayPala Peter Thiel… Radi se o doista ultimativnom rješenju, koje se stavlja u pogon brzo i jednostavno, bez ikakve potrebe za kupovinom, nabavkom ili slaganje bilo kakve dodatne komponente. Računalo je, naravno, bazirano na Linux OS-u, tu je SD kartica kapaciteta 128GB, integrirani Bitcoin protokol i sve ostalo što je potrebno za “rudarenje”. Za sada se primaju prednarudžbe i to putem Amazona a isporuka se očekuje 16. studenoga.

Stoga, ako ste namjeravali postati “rudar Bitcoina”, krenite na vrijeme. Za sada se računalo za Bitcoin ne može platiti - Bitcioinom - ali iz kompanije su najavili kako će uskoro biti omogućena i takva opcija.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti